Välkommen till din nya favoritblogg!

En tuff coreövning

Det är alltid roligt att lära sig nya övningar, här kommer en tuff coreövning som tar bra och är en väldigt funktionell övning. Ofta sträcker vi oss efter saker, både i sport och vardag. Jag tänker specifikt att den här övningen är bra för all sporter där en arm eller två stundtals befinner sig ovanför huvudet, så som volleyboll, basket, badminton eller handboll. Den är  också en bra progression från olika plankor.

Det är en jobbig coreövning redan från första nivån, men vi visar nedan övningen i flera olika svårighetsgrader, bra va?!

Jobbig nivå: Stå i plankposition med knän i golvet, fäst ett gummiband i foten och håll fast det med knät, skapa spänning till handen på samma sida som du i utgångsläge har intill kroppen med böjd armbåge. Sträck sedan armen framåt, handen i linje med din axel. Stabilisera i höften! Vänd tillbaka och jobba här.

tuff coreövning gymmedley-24

Jobbigare nivå: Stå som ovan med knäna i marken, men lyft också det andra knät, det benet du inte har gummibandet i. Det tillförs ett balansmoment till som din core behöver ta hand om. Tänk att du ska kunna lägga en guldtia på rumpans högsta punkt som inte ska falla i backen, du kan alltså inte förändra rumpans läge.

gymmedley-22coreövning

Ännu jobbigare nivå: Upp på tårna i din plankposition. Gummibandet hålls på plats med fot och hand, skapa en bra spänning och ro härifrån. Båda fötterna i.

coreövning

Jobbigast: En hand och en fot i backen på diagonalen. Ena handen ror med gummiband, en fot är i luften! Om du inte kan hålla bra balans och höften tippar, eller rodden inte kan utföras med fokus på rygg är det smartare att sätta i en fot.

gymmedley-20coreövning tuff

Stark core hos Mela som fick agera modell för denna tuffa coreövning!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!