Välkommen till din nya favoritblogg!

Ge bort till sport

Har ni hört om ge bort till sport (#geborttillsport)? Ett väldigt fint initiativ av Ida Björnstad, där begagnad men användbar sportutrustning samlas in till barn och unga som inte har råd (eller behöver/vill) köpa nytt. Jag tycker det är briljant och är väldigt glad för att flera duktiga skidåkare, som min gamla Tärnabykompis Jens Byggmark exempelvis, bidrar med att både sätta ljus på insamlingen och stödjer med utrustning.

Initiativet åker på turné till Umeå, Sundsvall, Stockholm, Göteborg och Malmö denna vecka, med start i Umeå under morgondagen. Hitta mer info under #geborttillsport och tanken är att efter insamlingen ska barn och unga alltså kunna hämta ut utrustning i lokala klubbhus och därmed få tillgång till idrott som de annars kanske inte kunde delta i.

familjedagibacken-4

Jag har haft det otroligt förspänt med sportutrustning under min uppväxt. Skidåkning är en kostsam hobby och därtill extremt dyr sport att satsa i. Min pappa hade det som en prioriterad fakta och grund i livet: ”Ni ska alltid ha bra sportutrustning, det är viktigt, vi sparar på annat”.

Jag är oerhört tacksam för det och det är verkligen ledsamt hur idrottsmöjligheter begränsas, ofta redan från tidig ålder, av pengen det kostar att vara med att delta eller genom utrustningsköp.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!