Välkommen till din nya favoritblogg!

Kombinationsövningar med kettlebells

Kombinationsövningar med kettlebells är ett härligt sätt att bygga styrka och samtidigt få in ett pulshöjande moment. Här nedan kommer jag ge dig tre exempel på kombinationsövningar med kettlebells men det finns många fler att ta till. Använd din fantasi och leta i minnet efter kettlebellsövningar du gjort så kommer du se att du kan sätta ihop ännu fler roliga kombinationer. Syftet med att kombinera övningarna kan vara att få till och bibehålla hög puls och därmed träna hjärtats slagvolym, din kondition men också att träna tidseffektivt och till utröttning i musklerna.
kettlebell

Kombinationsövningar med kettlebells

Kettlebellsving + enarmsrodd med kettlebell

30 sekunder svingar följt av 30 sekunders enarmsrodd vänster arm, följt av 30 sekunder svingar och 30 sekunder enarmsrodd med höger arm. Totalt två minuters arbete.

Kettlebellsving + enarmspress

30 sekunders svingar följt av 30 sekunders enarmspress vänster arm, följt av 30 sekunders svingar och sedan 30 sekunders enarmspress höger arm. Totalt två minuters arbete.

Front squat + halo

30 sekunders front squats följt av 30 sekunders halo, övningen där du för kettlebellen som en gloria över/runt ditt huvud. Upprepa två gånger, totalt 2 minuters arbete.

FILM:

Det här är alltså tre förslag på kombinationsövningar med kettlebells som du med fördel kan lägga in i ditt styrketräningsprogram. Det är övningar som tränar våra grundrörelser med stor överförbarhet till vår vardag då vi pressar och drar och lyfter och böjer, samt att vi alla väl är bekanta med den svidande jobbiga känslan i ryggen om vi behöver arbeta länge med armarna ovanför huvudet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!