Välkommen till din nya favoritblogg!

Medicinboll, övningar del 2

Den här övningen ger mig alltid, alltid och varje gång träningsvärk. Och att få det av en övning är ju himla toppen änfå, när det handlar om att utmana musklerna och skapa starkare muskelfibrer som klarar mer av allt skoj man vill hitta på. För ja, det är därför jag tränar. För att kroppen aldrig ska vara hinder för hjärnans upptåg, och också för att en vältränad kropp ger huvudet så många fler bra idéer!

Hursomhelst. Den här övningen. Så himla bra alltså. Kan självklart göras även utan medicinboll, eller med viktplatta, eller en hantel i famnen, eller en bebis. Ja ni fattar, men om temat nuär medicinboll så greppar man gärna en sådan och drar igång.

Sitt på knä och håll fokus på benen, en långsam kontrollerad rörelse där du strävar så långt bakåt du kan, sug naveln in mot ryggraden och vänd rörelsen och ta dig upp igen!finnen1

finnen2

Den här övningen som brukar kallas ”finnen” eller ”omvända finnen” (jag lär mig aldrig vilken som är vilken (vilken är vilken?) – det går ju att luta framåt också, om någon juste kompis håller i dina vader) är en av mina favoriter inför skidsäsongen. Den tycker jag tar precis så som jobbiga storslalomåk känns!

Del 1 var en magövning

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!