Välkommen till din nya favoritblogg!

Ärtpesto – bara gör den!

Igår gjorde jag ärtpesto för första gången. Tror jag, jag minns inte alltid. Men det kändes revolutionerande gott och därför tycker jag att du absolut ska göra ärtpesto du med. För det jag gillar det brukar ju du gilla, på ett ungefär. Och gillar du det inte så är det helt okej, för du är en erfarenhet rikare och kan dessutom ge mig feedback på att jag minsann borde vara mer försiktig när jag sätter mina rubriker. Men bara så att du vet, eftersom det som kommer snart bara är nästan ett recept, eftersom jag som vanligt jobbar helt måttlöst (ho, ho) så kan jag alltid friskriva mig från att du kanske inte har samma finess när du portionerar – vilket gör att om du bara hade gjort lite annorlunda hade nog ärtpeston ändå blivit smashing. Så. Ska vi börja med ärtpeston då?

Ärtpesto – Uppochhoppa-style:

Ta fram en mixer!

Kör ca 2 dl casewnötter, och ca 3/4 dl torkad fryst basilika (frysdisken) till fint smul. Tillsätt ca 3 pressade vitlöksklyftor, och ungefär en halv stor påse gröna ärtor, jag skulle tippa att det var kanske 5-6 dl (en full djup iitallatallrik), en stor nypa citronflingsalt, lite nymalen svartpeppar och saften från 2 till 2,5 citroner, ringla över olivolja. Kör till fin pesto!

Smaka nu av med citronsaft/mer basilika/olivolja för att få ärtpeston precis som DU vill ha den! Servera till grillat som en extra sås eller till annan maträtt den verkar passa med. Kanske pasta, kanske som en klick till sallad/hälsotallrik.

image

image

image

image

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!