Välkommen till din nya favoritblogg!

Övning för svanken

En bra ryggövning för svanken som jag håller som en favorit är den som jag kommit att kalla för ”omvända rygglyftet”. Det är möjligen något missvisande då ryggen ligger still och benen lyfts, men ändå. Den är ju allt ett rygglyft är och sedan tvärtom!

ryggovning svank rygg svank

Här utför jag övningen som tränar svanken och nedre delen av ryggen, samt rumpan, på en inte för övningen anpassad utegymsbänk. Det fungerar ändå. Övningen kan med fördel utföras på platta höga bänkar/smala bord (det är nödvändigt att kunna greppa om kanterna) och då lägger du helt enkelt höften på kanten, sänker ner benen och lyfter upp. Vill du göra övningen tyngre går det bra med exempelvis gummiband som fästs neråt som ökar motståndet.

Att komma åt nedre delen av ryggen och svanken är inte det lättaste, den här övningen tycker jag gör det på ett väldigt bra sätt! Sporter där en ofta blir trött i svanken är exempelvis cykling och skidåkning, om du tränar mycket av den varan kan alltså denna övning vara ett bra komplement till din styrketräningsrutin!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!