Välkommen till din nya favoritblogg!

Energiintag på lopp

Hör du till de som gärna tävlar med gel som energiintag på tävling men tycker de är jobbiga att hålla på med? På cykel är det exempelvis ganska svårt att skruva av små korkar och ramen kan inte ha hur många eltejpfastsatta gels som helst. Kladdet i fickor om du inte får i dig hela gelen i ett svep, den är samma för alla idrottare. Lägg därtill skräprisk i naturen. Lätt att ge upp på gel.

Jag hittade en grym lösning inför Åre extreme challenge som jag också körde med på cykelvasan och kommer fortsätta med!

Här är lösningen: Mjuk liten flaska! På bilden ser ni Camp Sfc mjuka påse, 150 ml. Jag hittade liknande, från Salomon på outnorth och även den passar för gels! (det finns en om 150 ml men den är slut i lager just nu)

image

Skruva av korken på din mjuka lilla kompis, fyll på med de gels du tänker ska ge dig den där extra energin och skruva sedan på korken igen. Obs, jag rekommenderar inte att blanda olika märken av gels, det verkar dumt, inte för att de exploderar utan kanske mer för smak och koncentration kan bli knas.

Det mjuka munstycket på påsen släpper igenom gel när du suger och klämmer, men aldrig annars. Påsen kan således förvaras hursomhelst när den är fylld. Fast på ryggsäck, i ryggficka eller bröstficka.

Cykla. Spring. Multisporta. Kläm i dig lagom liten dos, eller dra i dig en rejäl klunk energi när det passar direkt ur påsen.

Efteråt diskar och sköljer du den bara och ni kan ge er ut på ännu ett äventyr!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!