Välkommen till din nya favoritblogg!

Skridskohopp

En gammal klassiker till övning som är värd att plocka fram under en löprunda eller styrkepass nu när det lackar mot vinter och skidsäsong är de klassiska skridskohoppen. Övningen går till så här:

Stå axelbrett med fötterna, sjunk ner lite med gung i knäna, ta sikte mot en banskridskoåkares eller störtloppsåkares position. Skjut ifrån med ditt yttre ben i ett hopp åt sidan/snett framåt. Landa på den fot som inte var frånskjutsfot, bromsa rörelsen mjukt och sjunk neråt. Benet som nyss var ditt frånskjutsben får antingen vara kvar i luften (svårare för balansen) eller att tårna doppas i marken för stöd. Hoppa sedan tillbaka med ditt landningsben som frånskjutsben och fortsätt så framåt i ett zick-zackmönster.

Denna övning kan varieras: 1) Göras med fokus och så långsam/mjuk landning som möjligt med maximal balans på ett ben och ihopkrupen ställning över ståbenet innan nästa hopp. 2) Explosiv med djup nersjunkning och kraftfullt sidohopp så långt man någonsn kan i tufft tempo. Den görs med fördel på en bred stig där man kan ta sikte på stigens ytterkant för varje hopp, eller varför inte testa att hoppa över ett dike – obs, dock att du ska kunna landa bra, riskera inte dina fotleder!

det handlar om muskler

Tar bra på rumpan och låren!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!