Välkommen till din nya favoritblogg!

Spänsthopp!

Hon som är jag som skriver uppochhoppa-bloggen är hyfsat förtjust i att hoppa. Spänsthopp och grodhopp och skridskohopp, jag är ett fan av dem alla. Spänsthopp är en bra styrke – och explosivitetsövning, något vi gjorde väldigt mycket av på skidgymnasiet i Tärnaby.

gymövningar-08789

Tips inför spänsthopp: 

Stå stabilt med vikten jämt fördelad över fötterna. Alstra energi genom att från stående rakt upp sjunka ner för att sedan skjuta ifrån. Du hämtar kraften uppåt på nervägen! Se till att ha aktiva armar och en klar bild av vart du ska.

Variera dina spänsthopp: 

Att landa helt och stå still och ladda mellan upphoppen, att nudda marken i ett direkt upphopp eller att landa för att ta ett litet skutt och sedan hoppa uppåt är tre varianter om hur du kan göra olika. Att studsa vidare i en full serie av hopp är roligt och krävande. Att tänka på där är att fortsätta hoppa rakt och att dra knäna uppåt och framåt och att inte börja kasta fötterna åt något håll.

Att landa på mjukt underlag som en tjock matta är bra för extra balansträning!

Landa i balans med stark core, tänk på att behålla ett stolt bröst och att stabilisera dina knän.

gymövningar-08790

Eneklt sätt att mäta spänst: 

Stå vid en vägg och sträck din arm rakt upp. Mät till fingertoppen. Ta en färgad vägkrita, eller vit krita mot mörk vägg och färga långfingertoppen. Stå intill väggen och hoppa så högt du kan och dunka handen i väggen, mät till den nya punkten.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!