Välkommen till din nya favoritblogg!

Woodchopper – dagens övning

Dagens övningstips är woodchopper, vedhuggaren!  Woodchopper är en övning som går genom alla våra rörelseplan och därför särskilt effektiv, funktionell och smart. Ni har kanske hört talas om 3D-träning? Det här är 3D-träning! Du rör dig både uppåt/neråt, åt sidorna och i rotation.

Woodchopper kan göras med viktskiva, medicinboll, hantel, kettlebell för tyngd åt båda håll men också gummiband eller i ena delen av en cable cross i gymet.

Woodchopper utförande:

Stå höftbrett och placera din vikt på utsidan av din ena fot. Böj dig ner i ett benböj, greppa vikten med rotation och flytta den nära kroppen diagonalt uppåt. Avsluta med raka armar i rotation, vänd neråt och placera ner vikten igen, lyft direkt till nästa repetition.

woodchopper

decathlongymSTORA-08667

Outfit, Decathlon

Woodchopper kallas för woodchopper för den kraftfulla rörelse som görs nedåt, här kan du efterlikna rörelsen du har när du hugger ved. Något vi gör alltför sällan nuförtiden, givet att rörelsen tränar stora muskelgrupper.

En övning som är lik woodchopper men utan rotation är så kallade ball slams, när du kastar bollen ner i marken. Den övningen kan vara bra att testa om exempelvis rotationen är svår för dig av någon anledning. Här finns ett träningspass med medicinboll där ball slams är med!

Medicinboll är ett väldigt bra träningsredskap som jag gärna har med mig på resa om jag reser med bil vilket oftast är fallet.  De kommer i olika tyngder förstås och femkilosbollen är min favorit. Den är tillräckligt tung för att verkligen kännas i övningar men samtidigt lätt att jonglera åt många håll.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!