Välkommen till din nya favoritblogg!

Pt-pass för fokus

Jag och Mela tränar med Elin en gång per vecka ungefär fram till semestern. Jag har specifikt bett om pass som stärker mig för löpning och cykel, skadeförebyggande och smart mot mina mål. Igår fick vi köra ett pass som gjorde att jag ville gå och lägga mig kvart över åtta igår kväll* – och som gjorde att jag vaknade med träningsvärk idag. Fint som snus.

pttimmen

Passet syftade till att bygga och stärka höftstabilitet, därför gjorde vi flertalet enbensövningar som utmanade alla hela corepartiet samt höft.  Enbensmarklyft med kettlebell (Elin visar upp enbensmarklyft i senaste numret av STARK-magasin i ett styrkeprogram för löpare, tips),  step up på box och farmers walk med ojämnt fördelad vikt samt ena armen upp. Det hade jag inte tänkt på, och kanske inte du heller, att med ojämn viktfördelning behöver kroppen jobba centralt för att balansera upp fördelningen.

Något jag upptäckte som skrämde mig lite – för min löpnings skull – var hur mycket stabilare jag blev när jag hade en vikt i handen och körde step up på låda (hyfsat hög låda, så att det verkligen blev ett stort kliv upp). Utan vikt fick jag kämpa riktigt rejält för att vara stabil i en långsam rörelse, viktat blev det så himla mycket enklare att få med hela coreaktiveringen. Den kopplade på per automatik och resultatet blev stabil rörelse. Springer gör jag utan vikter i händerna, dock inte på höga boxar, men ändå. Testa du med, så får du se hur din kropp reagerar!

Pt-pass ger bra fokus och är exakt det jag behöver som komplement just nu. Slippa tänka, bara göra och ändå vara i planen. *Tröttheten då? Jo, den blir sådär extrem när hela nervsystemet utmanas, slept like a baby.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!