Välkommen till din nya favoritblogg!
helikoptern ryggövning

Dagens övning: Helikoptern

Om jag säger helikoptern, vad tänker du då?

Ja men precis, på dagens ryggövning. Exakt.

Ryggövningen helikoptern

Helikoptern kan göras både stående och liggande, utan vikt eller med. Det är en ryggövning som också stärker baksida lår, rumpa och axlar samt bidrar med ökad rörlighet i axlarna. Det är vad jag kallar för big bang for the buck och således en riktigt bra go-to övning!

Fastän jag ofta refererar till den i träninspass har jag insett att jag inte haft den beskriven i bild och text, så här kommer den således. Helikoptern!

Dagens övning: ryggövningen liggande helikoptern, så gör du:

  1. Ligg på mage på mjukt underlag/matta. Sträck armarna framför dig och håll eventuellt i liten viktskiva, en pluttig hantel eller kanske en vattenflaska i ena handen. Eller låt bli vikt.
  2. Aktivera din mage, lyft armar och överkropp lätt från underlaget, behåll blicken nedåt, för båda armarna utåt och bakåt i varsin halvcirkel, så att de möts ovanpå din rumpa. helikoptern ryggövning
  3. Skicka vikten vidare till nästa hand där ovanpå rumpan och för händerna tillbaka samma väg som de kom, totalt ett har du ritat en cirkel med dina armar ovanför din rygg. Gör ett antal repetitioner, jag brukar rekommendera mint 15, se till att du alternerar vilket håll du skickar vikten! Håll en fin anspänning genom kroppen! Benen kan du låta vila tungt i underlaget, eller lyfta med lite lätt.

Det var övningen helikoptern det, som du också kan göra stående, då ser den ut såhär: Stående ryggövning; helikoptern! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!