Välkommen till din nya favoritblogg!

Avionero – hur du (och jag!) kan bli en flygbiljettsninja

Jag har vänner som reser mycket. Som alltid verkar hitta de där perfekta biljetterna som är billiga och bra och som man vet existerar, om man bara vet hur man ska leta. Få är de, de där vännerna och inte sällan jobbar de på resebyrå, eller har en mamma/sambo/bff som gör just det.

Jag är officiellt avis på de som plockar diamantresorna när jag mest letar i blindo. De är flygbiljettsninjor.

I nedan punktlista tar jag dig med i hur det gått till exakt varje gång jag vill resa. Jag berättar i den lättnad och det ljus av hopp som tänts i och med att jag fått nys om Avionero. Nu kan också jag bli en flygbiljettsninja. Och du! Avionero har som mål att ge användaren en helt ny upplevelse av flygbiljettsök och jag har precis börjat bekanta mig med söktjänsten för flygbiljetter. Behövs det en till undrar du? Jag vet inte, med startupen från Malmö är superpeppade och passionerade och visst finns det problem att lösa. Såhär gick det alltså till PRE-avionero när jag letade flygbiljetter:

När jag letat flygbiljetter / resor tidigare

 1. Känner upplevelsesug från ny eller bekant plats och vet att semesterresa är möjlig. Yay!
 2. Vet inte exakt på pricken datum när jag måste åka (yay för flexibelt egenföretagande!), men ATT är en no-brainer, och det finns en ungefärlig budget.
 3. Har en mental lista på säg kanske 1-5 resmål jag skulle kunna boka på (nästan) stört, om jag skulle kunna hitta de där ädelstensbiljetterna där stjärnorna linjerar sig (nåja) och pris och tider och allt lirar. För att vara ärlig oftast pris, faktiskt. Vill gärna ha mer:
 4. Går alltså in på diverse resesajter med ett djupt andetag och vännens biljettlycka i mindset – ”kan hen, kan jag!”.
 5. Blir frustrerad och börjar fylla i ”på låtsasdatum” till Vancouver. Eller Phuket. Eller Reykjavik. Byter datum. Byter stad. Letar prisvänligt och upplevelserikt i skön kombination. Byter datum. Undrar när det egentligen är mest prisvärt att resa dit jag funderar på? Scrollar, klickar, öppnar nya flikar. Suckar djupt och blir frustrerad. Ger upp.
 6. Letar igen efter att ha samlat nya krafter, någon/några veckor senare, med stark misstanke om att priserna gått upp eftersom jag letat där förut. Känner mig besegrad och bokar. Eller låter bli. Hur är det förresten det där med cookies och flygbiljetter? Sant eller falskt? Avionero reder ut i eget blogginlägg!

Avionero vill förenkla för oss resenärer och bli en ny standard inom flygsök

I artiklar från DI och på Avioneros egna blogg framgår den passion de erfarna grundarna har för resebranschen och för söktjänster inom densamma. Med artificiell intellegens, ett gränssnitt som ser helt annorlunda ut än andra sajter (som är ovant, liksom så mörkt, men som är lovande!) vill man förändra branschen och bli en ny standard inom flygsök. Får du rutter, flygbolag, mellanlandningstider, tidsavgångar etc du inte gillar kan du trycka tumme ner och tanken är att Avionero kommer ihåg vad du föredrar och således visar det som är relevant för just dig. Avionero säljer inte biljetterna utan när man fått fram en flygrutt som är den bäst passande finns bokning hos leverantör ett klick bort. Lite mer den här känslan att söka resa: 

Coola sökfeatures :

 • Flexibla datum gör mig till en flygbiljettsninja, jag anger en period eller en månad att resa och en destination och så hittar sökmotorn det billigaste alternativet. Inom kort kommer man också kunna söka på ”europa” eller ”vart som helst” som destination, det vill säga, datum/period och priset kan avgöra resans destination om man är öppen för det.
 • FLIKARNA i vänstermarginalen! Mina sökningar stannar kvar och de kan ha varsin egen flik inne på sajten, som jag lätt ser i en egen vänstermarginal. Där har jag Reykjavik (två barn och en vuxen… OM jag skulle ge mig på att resa själv när prinsen är på fiskeresa i maj, måndag till fredag med två barn – under 3000 kr. Synd att man måste bo också?  Tält? , Miami och Johannesburg  (november, när höstmörkret är som mörkast i Åre) uppe just nu, exempelvis. Öppnar jag en ny flik i chrome och går in på avionero finns mina flikar kvar!
 • Prisintervallet över veckans dagar och månader. Det är ju sådant här som resebyråer och proffsreseletare lärt sig, men som jag inte gjort. Nu kan jag också se när det är ekonomiskt bra att resa till olika ställen. Kör man det mot en väderprognos/statistik kan det bli grykmma grejer!

  Här står jag på Island. I juni 2012. Visserligen hade jag inte kunnat resa i maj det året, men jag hade LÄTT kunnat boka Island i juni 2018 av bara farten och missat att maj är en lågprismånad sett till flygpriset.

avionero flygbiljetterNu återstår att se om det blir något bokat för våren eller hösten 2018. Mest troligt är höst, när vi landat i Åre och genomfört projekt flytta familj tycker jag att vi kan unna oss en resa. Dessutom hinner vi spara till den! Vi har rest ganska lite utomlands faktiskt, som familj alltså, tyckt att barnen ska bli ungefär den här åldern de är i nu för att verkligen kunna uppleva och minnas. Det är något jag ser mycket fram emot, att resa med barn och se nya platser tillsammans. Jag kommer ha koll på Avionero och förhoppningsvis kunna malla runt som en flygbiljettninja jag med när det blir bokningsdags!

Resande och miljön, elefanten i rummet

Läser Avioneros egna tankar och tips om att resa miljövänligt; ”miljövänligt resande, finns det?”  Jag blir glad för att de vågar lyfta frågan, samt hänvisar och ger konkreta förslag på hur jag som resenär själv kan tänka och ta ansvar kring mitt resande. Jag vet att de redan blivit tipsade om att försöka få fram och visa utsläpp/resa och flygplansmodeller, om/när det kommer kunna bli en preferens i sökningarna kan man ju också där ta ett beslut att välja det modernare planet eller det största planet (mindre utsläpp per person och avgång).

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!