Välkommen till din nya favoritblogg!

Snorklingsutflykt till Similan Island

Jag gillar att resa och något av det jag uppskattar mest är det här med att se nya platser, upptäcka och se mig omkring. På vilodagen var det därför ett enkelt beslut att åka på snorklingsutflykt.

Vi lämnade Khao Lak på morgonen för en kortare busstur och åkte sedan speed boat i ca 1h och 15 minuter till första stoppet. Vi skulle till Similan och till några av de ”nummeröar” som ligger runtomkring. Helt säker på vilka nummer öarna som vi la till vid eller gick iland på är jag inte tyvärr, Eddie, vår utflyktsansvariga hade en lite egen thai/engelska som var svår att tyda. Underbart fint, det var det i alla fall och vi fick se ännu en bit av Thailand och tre ytterligare stränder att lägga till de fem olika som Camilla visade oss under vår resa. Åtta stränder, åtta dagars resa, maxat!

traningsresathailand-7

Jag har simmat en hel del med cyklop men inte snorklat innan. Nu undrar jag ju varför, men på något sätt har det inte blivit av. Nu ska jag snorkla varje gång jag är utomlands! Så himla läcker känsla och vackra färger. Några ur gänget på vår båt såg havsköldpaddor, jag missade tyvärr den men fick se supervackra fiskar i varierande kulörer, former och storlekar så jag blev ändå väldigt nöjd!traningsresa-6
traningsresathailand-8

traningsresathailand-9

Vårt stopp på Similan, där vi också fick dagens lunch, kändes förutom just matstoppet ganska meningslöst. Det var en väldigt vacker strand men det var också enormt mycket båtar och människor på liten yta. Det var himla synd. Här sjönk modet lite på oss i gänget. Ska det vara såhär? 

Som tur inte! Vi åkte vidare och hade två fantastiskt fina stopp på vackra vita stränder där vi inte var helt själva men där det var betydligt luftigare mellan besökarna. Glädjen i det:

snorklingsutflyktLjus och len sand, turkost vatten och så vackra omgivningar. Vi njöt och badade, simmade och snorklande.
traningsresathailand-22

traningsresathailand-31

traningsresathailand-37

Snorklingsutflykt i Thailand, det här var minnesvärt vill jag lova!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!