Välkommen till din nya favoritblogg!

Varbergs kusthotell

Hur kan man summera tre dagar i lugn och ro, i mörkt och vitt och mjuka lakan, varma vatten och havsbris? Jag tror visst att jag gör ett försök för den här helgen som jag hade på Varbergs kusthotell har lagt sig som bomull runt hjärtat. Varbergs kusthotell ligger precis intill havet och kustlinjen, med stranden ett stenkast från receptionen. Här har man tagit vara på sin historia, förr var hotellet ett sjukhus – en kurort för sjuka barn som skickades till kusthotellet för att hamna i friska saltvattenvindar. Kustort och kurort, här är vattnet ständigt närvarande med strandpromenad, bad och spa men Varbergs kusthotell bjuder också på fantastiskt fint kök.

varbergs kusthotell

varbergskusthotell-6

varbergskusthotell-24

Att vara här är att landa och komma ner i varv. Loungens mjuka stolar, havsvattenpolens 32-gradiga vatten, spaavdelningen, shopen intill receptionen med lyxiga tvålar, lotions och doftljus – allt pekar på lugn. På hotellrummet väntar badlakan, morgonrock och tofflor tillsammans med boken om det svarta vattnet, inspirerande vackra fotografier från Varbergs surfvågor. Nog för att jag var på träningsläger och hade ganska fullt schema som det var, men att jag under fredag till söndag inte slog på tv’n säger sitt.

På Varbergs kusthotell finns en tränings- och spaklubb, som Varbergsborna kan vara medlemmar i och som hotellgästerna an nyttja. Träningsfokus ligger som en underliggande viskning genom hotellet, en lockande tanke att kanske ta ett extra varv eller besöka utegymet på innergården, att välja spirulinajuice och att testa något av vattenpassen.

varbergskusthotell-10

varbergskusthotell-11

varbergskusthotell-12

Om jag ätit gott? Jo, det har jag. Varbergs kusthotell har ett kök med höga ambitioner och de lyckas. De hanterar fina råvaror med omtanke och kärlek, smakbilderna är tydliga och variationen stor. Brunchen är något alldeles särskilt med ett enormt stort utbud, inte minst av desserter. Nutella och spirulinayoghurt, här kan man få både ock i en skön mix.

Utanför väntar strandpromenaden, bred asfalterad sträcka längs kusten, om jag inte minns fel heter den Kattegattleden, där hotellgäster och Varbergsbor springer, cyklar och promenerar. Hit går det utmärkt att ta med cykeln, milsvida slingrande och fina landsvägar är perfekta för landsvägscykling i grupp och blåsten vid kusten är bra träning, alltid kommer den från något håll.

varbergskusthotell-17

varbergskusthotell-19

varbergskusthotell-20

varbergskusthotell-21

varbergskusthotell-23

Så härligt man kan ha det, en träningsweekend med fullt fokus på cykel, som med hjälp av Varbergs kusthotell blir en upplevelse av lyx och flärd, att komma ner i varv, att gå på spa och äta gourmetmat. Det är inte nödvändigtvis så fint att åka på träningsläger även om det alltid är härligt. Den här sortens resort lägger på en dimension till, det står helt klart.

Jag lämnade Varberg med en lugn och lycklig känsla. Sprudlande bubblande känsla i själen, ett lugn i sinnet. Hit vill jag återvända. Hit vill jag återvända snart!
varbergskusthotell-27

varbergskusthotell-31

varbergskusthotell-28

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!