Välkommen till din nya favoritblogg!

Tabatapass i TRX/Djunglegym

Dagens fredagsfys är, om ni vill, ett tabatapass i trx. Som du hör på namnet behöver du TRX/djunglegym utöver den sedvanliga tabataappen. Det är ett tufft pass med tuffa övningar. Du kommer att klara det! Tänk på att värma upp ordentligt innan, kanske genom en kortare löprunda eller en cirkel med pulshöjande helkroppsövningar.

Tabata 1: Explosiva upphopp. Håll öglorna i händerna, ungefär vid lårhöjd. Sjunk ner och tryck ifrån med benen samt med händerna i öglorna, som ett frånskjut uppåt. Landa och hoppa direkt.

Tabata 2, Benindrag: Ligg på rygg, sätt fötterna i öglorna. Lyft upp kroppen och höften, dra växelvis in ett ben i taget, håll höften parallell.

tabatapass i trx

Tabata 3, Enbensknäböj/pistols: Stå med atletisk hållning, spänn till magen. Håll med båda händerna eller en hand i ett handtag framför dig, sjunk ner i ett benböj på ena benet, låt andra benet sträckas ut framför dig. Res upp med hjälp av supporten i handtaget. Byt ben på varje tabataintervall, totalt 4 per ben således.

Tabata 4: Snedbelastad planka: Stå i plankposition, med bara en fot i ögla. Håll höften parallell och dra naveln mot ryggraden.

styrkeövningar för cyklister-2

Tabata 5, armhävningar: Ställ dig i armhävningsposition och ha händerna i öglorna. Här behöver du stabilisera jättemycket, blir det för tufft, gå ner på knä, eller testa armhävningar med händerna på fast mark och fötterna i öglorna!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!