Välkommen till din nya favoritblogg!

Armhävningsutmaning dag 1

Nu börjar vi! Tre dagar denna första vecka gör vi armhävningar. Vila en minut eller längre om du behöver mellan dina set. Gjorde du fler än 20 armhävningar på tå? Låt oss lite mindre starka ösa på ett tag, jag säger till när ni kan haka på! Fyra set och till sist en maxomgång. Gör armhävningarna på tå så länge du kan:

Jag föreslår att vi kör tisdag, torsdag och lördag denna vecka. Det här är tisdagens pass, som vi alltså gör idag!

 1. Hej hopp 🙂
  Nu har jag gjort mitt pass.
  Körde mellanpasset och maxade med 8 st… Nu har jag stretchat och känner mig längtansfull till nästa pass.
  Tusen tack för ett bra initiativ 🙂
  /Christina

 2. Det här ska jag göra efter min cykelklass ikväll…får komma ihåg att påminna mig själv 🙂 Sen hoppas vi att jag inte får ont i tårna som jag brukar få när jag gör armhävningar på tårna…men med cykelskor på brukar det vara betydligt skönare 🙂

 3. Jag klarade ju ganska precis 20, så jag hakar på. Hade ändå tänkt köra ett hemmaträningspass i kväll, så detta blir en del av det! Hurra, jag längtar!

 4. Jag skulle börja med en utmaning för några veckor sen, men det blev liksom aldrig av. När jag nu klickade mig hit via länk från Frida så tar jag det som ett tecken på att jag ska köra igång. Klarade 10 st när jag testade för ett par veckor sen och ikväll kör jag dag 1 🙂

 5. Dagens tips till alla er som tagit er an utmaningen:

  Gör armhävningen med fullt djup, hela vägen så ni snuddar bröstet (och framsida lår) i golvet och tillbaka upp till raka armar. Ni får då en kvalitativ referens på hur mycket bättre ni blir.*

  *Oftast ser jag övningen göras med mycket varierande djup, och när de flesta blir trötta går de inte ner i samma djup som tidigare. Vilket gör det svårt att jämföra en förbättring. (Tänk gym-nissen som ”pumpar” på i rask takt men inte går hela vägen ner i golvet. Hmmm)

  Ha det gött och häva på! =D

  1. Du är klok Hanne, bra tips! Jag gjorde mina nyss. På Saras vardagsrumsgolv. I klänning och strumpbyxor. Mycket på g och lite tid? Ingen ursäkt! Bara gör!

 6. Jag klarade en halv på testet och körde nivå ett ikväll. Maxade med 5 st + 5 på knä. Lyckades dock aldrig ta mig ner så bröstet nuddade golvet, det får jag jobba på!

 7. Dagens pass genomfört! Gick ner så att jag nuddade näsan i golvet, men det kanske inte räcker? Måste nog läsa på lite om armhävningar, förstår jag.

 8. Eftersom jag inte kan göra en enda på tå om jag måste gå hela vägen med bröstet ner mot golvet så kör jag ”halva vägen” och program 1. Maxade på 5 🙂

 9. Ok. Jag gjorde det. Vet knappt om man får kalla det jag gjorde armhävningar, det var snarare ”armböjningar”. Men ändå. Måste ju börja någonstans.

 10. Undviker armhävningar i största möjliga mån.. Dock försöker jag också undvika att fastna i gamla spår och säger därför ”äsch, varför inte”. Nyfiken på hur många mina 15 blir efter dessa veckor.

 11. Tjoho, det var jättekul! Skulle du kunna publicera morgondagens schema redan i dag? Jag tänkte nämligen träna tidigt i morgon bitti och vill få in armhävningarna då.

 12. Fixade 14 med fullt djup, riktigt jobbigt. För knappt ett år sen gjorde jag över 40 men då fuskade jag nog lite :). Ska bli kul att kunna göra lite fler igen!

 13. Kul o konkret utmaning! Rätt mör efter att jag varit o simmat så det blev lite färre än jag trodde..men då finns det ju en del att öva upp. En fråga bara: Vart och hur tätt ska man placera händerna? Det känns alltid lite fel för mig.

 14. Jag är på! Passar utmärkt in i min övriga träning just nu. Gjorde maxtest i lördags på träningen men fegade och gjorde på knä, 31 st. Nu blev det dock fyra på tå, alltid något. 🙂
  Kanske inte så snygga och så djupa som ovanstående önskemål. Är det bättre att köra djupa på knä än halvdjupa på tå…?

 15. Hej! Vilken spännande utmaning! Jag skulle gärna vilja vara bra på armhävningar, tycker om känslan av att kunna lyfta min egen kropp men fy vad jobbigt jag tycker att det är att göra dem på tå! För mig handlar det nog mycket om bristande teknik, har du några bra tekniktips? Och skulle du kunna förklara schemat för mig, jag må vara trög men jag förstår det inte:p sen har jag inga mer undanflykter och är beredd att sätta igång!:))

  1. Hej Frida! Du ska först göra ett test – så många armhävningar du kan. På tå! Axelbrett eller något bredare mellan händerna, spänn till hela kroppen, blicken riktad nedåt och sen öser du på. Sänk dig ner till så djupt att det går in en knuten näve mellan bröstben och golv, tryck upp.

   Utifrån vad du klarade på testet läser du schemat: 0-5 har första stapeln (står överst i grått fält) 6-10 har annat antal och fler än tio har den tredje spalten. Du gör armhävningar i fyra set med vila mellan, du läser lodrätt och gör det antal som står i dina rutor, avslutar med en maxomgång.

   Var tredje dag körde vi armhävningar denna första vecka (se dag2-3) och jag fyller på med schemat framåt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!