Välkommen till din nya favoritblogg!

#mamatummyday och BBCmamma

Idag är det mamatummyday. Mammamagsdagen. Initiativtagare är Katarina Voxnerud som är expert på magar, dess muskulatur och hur vi ska träna dem efter graviditet. Eftersom hon är just expert har vi anlitat henne och hon kommer och håller workshop på mammaträningseventet BBCmamma, som vi arrangerar den 1 mars. Mamatummyday syftar tll att sätta fokus på att magar reagerar olika på graviditet, och att det ofta helt saknas expertråd att få vilket kan leda till att många kvinnor har bestående och besvärande men, som de fått i onödan.

Här är mitt bidrag till #mamatummyday: (ni kan också bidra – eller titta på andras bidrag på nämnda tag!)

mamatummyday

Mammamagar och kroppens tillhörande huvud blir det fullt fokus på på Blogger Boot Camp mamma. Det ska bli så fantastiskt kul att fokusera en hel dag och se grymma starka mammor, jag riktigt längtar! Jag tänkte att jag skulle svara på några frågor som dykt upp kring träningsdagen:

1) Hur små eller stora måste barnen vara?

Svar: Det finns inga som helst måsten. Känner du att du kan ha nytta av en fokusdag på styrka och kondition för en kropp som varit eller är i förändring tillhör du målgruppen. Är du precis, precis nyförlöst kan det vara idé att avvakta, eller att gå dit med målet att bara träna något enstaka pass. Vi vill inte att du pushar dig onödigt hårt.

2) Var gör jag av barn/bebis?

Svar: Förhoppningsvis finns det en partner i bilden, som kan ta huvudansvar en lördag. Vi har lagt schemat med halvtimmeslånga pauser, för att små bebisar ska kunna ammas. Planet Fitness har ingen barnverksamhet, men rymliga utrymmen.

BBCmamma3) Kan jag vara med om jag är superotränad? Eller faktiskt ganska vältränad?

Svar: Vi har valt att jobba med proffs som har stor erfarenhet kring mammaträning. De kan anpassa övningarna, och du anpassar själv intensiteten. Du kommer ha roligt och bli utmanad!

4) Hur fint är klädkitet man får med anmälan?

Svar: Sjukt fint. Det är därför Casall säger att det är #timetowow. Shapetights och t-shirt till alla.

casall

5) Blogger Boot Camp mamma – måste man ha en blogg, eller en mammablogg?

Svar: Nej, det behöver man inte. Eventet heter så eftersom det hette det förra året, och många av våra instruktörer bloggar, och vissa deltagare, absolut inte alla!

Den här mammamagen går in i vecka 27 idag. Jag firar med extra stolt hållning på #mamatummyday tror jag!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!