Välkommen till din nya favoritblogg!
varm choklad med polka

December delight

Det har snöat i Åre och jag är i sån mysig stämning. Förra året firade vi jul i Åre, bara vi, och det var så mysigt att vi bestämt oss för att göra en repris i år. Redan nu kan jag känna hur lugnt och skönt det känns, att veta att vi inte ska resa någonstans.

Det är inget samla ihop kassar med klappar och nylonstrumbyxor som ska på och stress att alla ska vara påklädda och iväg och sedan landa tindrande i nytt sammanhang.

Det är något med det där farandet och den stigande stressnivån som tenderar att slå bakut, inte sant? (Eller är det bara hos mig det blir sammanbitna käkar och tjafs och som ett skal av ansträngning? Även om det lägger sig när man väl är på plats ( förhoppningsvis, för det mesta)). Förra året; NOLL sådant, desto mer slalomsvängar, glögg i soffan och mjukhet i yttre och inre.

varm choklad med polka

varm choklad med polkaNu är december istället en mjuk och stressfri men härligt aktiv färd mot en lugn julafton. Vi är inne på dag fem i julkalendern, be your best december, och idag ska jag träna ett egenkomponerat minibandpass. Jag har fått kommentarer i community om att passet uppskattas och ser fram emot att köra det själv efter middag. Om du vill finns faktiskt möjligheten att haka på fortfarande! Kalendern innehåller korta träningspass och en LUGN färd mot jul utan hets. Där fokus ligger på att göra det du mår bra av och att hindra nån slags hysteri att ta över.

Så hänger du med:

>> Android: HÄR FINNS APPEN I GOOGLE PLAY, BARA ATT INSTALLERA.

Skaffa dig ett konto, välj min “challenge” Be your best julkalender, betala och joina. Du får en förhandsvy av innehållets rubriker innan!

>>>OPTIMUS CHALLENGE -APP FÖR IPHONE  

När du har appen installerad, se min Be your best-challenge och välj att gå med!

December delight – detta ser jag fram emot i december:

ALL SKIDÅKNING: På fredag öppnar liftarna! Jag ser fram emot att få in flera skiddagar i december än jag haft på många år. Jag kommer aldrig kunna slå de fyra åren i Tärnaby då vi stod på skidor exakt varje dag fram till jul och även mellandagarna – alpint skidgymnasium har den fördelen.

ALL  LÄNGDSKIDÅKNING: Eftersom det snöat natursnö nu hoppas jag att det snart läggs fokus på att spåra upp elljusspåret i Björnen. Jag vill få in 10 längdpass i december – det är ett mål!

LUCIA i ÅRE KYRKA:  Det peppas på lokala facebookgrupper om luciafirandet i Åre gamla kyrka, det blir första.

GEMENSAMT julbak: Enligt kalendern ovan.

GRÖTMIDDAG och SKINKSMÖRGÅS: Att koka egen risgrynsgröt är faktiskt superlätt, något jag började med förra året (på grötris man köper i affären). Det blir risgrynsgrötsmiddag och skinkmacka. Har du förresten sett att det säljs julskinka, skivad tunt, som smörgåspålägg i sådant där vanligt skinkapåmacka-sätt nu? Du som kom på; du är ett GENI!

GRAVAD LAX: Jag är oerhört förtjust i gravad lax; enter den graavde laxens storhetstid.

JULMUSIK: Mmmmm I like it!

JULDOFTER: Doftljus som luktar jul, saffran, kanel och hyacinter!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!