Välkommen till din nya favoritblogg!

Förberedelse för lopp

Den här veckan är full av förberedelser inför lopp. På lördag cyklar jag i Åre och tar mitt lag in i mål på Haglöfs Åre Extreme Challenge. Mitt mål är att kunna få ut maximalt av vad kroppen har att ge på tävlingsdagen. I samarbete med Coldzyme vill jag berätta och tipsa om hur jag förbereder mig inför mitt viktiga lopp och skicka med inspiration till er:

  • Genomgång av utrustning så som skor, cykel, vätskeskystem etc. Har jag allt jag behöver? Jag servar cykeln och kollar över inställningar. Till helgens lopp monterar jag ett till flaskställ eftersom jag vet att jag kommer behöva dricka mycket.
  • Friskhet. Jag kör coldzyme, spritar händer och undviker att vara nära förkylda personer. Coldzyme är en munspray som hjälper till att skydda från förkylning. Två sprut med munsprayen i svalget varannan timme/upptill 6 ggr per dag ger ett effektivt förkylningsskydd då den lägger sig som en barriär (som du inte känner på något vis) vilken hindrar förkylningsviruset att få fäste. Effektivt? Ja, för mig, och enligt de kliniska studier som genomförts på Coldzyme vid Lunds universitetssjukhus.

coldzyme inför lopp coldzymejuni-4

  • Genomgång av klädval – vilka kläder vill jag prestera i, vilka passar vädret? Tänk att du ska frysa lite när du går igång. Ha överdragskläder som tas av, du blir snabbt varm. Särskilt om man cyklar blir huvudet varmt.
  • Sömn. Sömnen är A och O, jag stänger ner tidigare på kvällarna, slutar mobilscrolla.
  • Mat. Jag planerar maten mer noga och ser till att äta mellanmål. In mot lopp dricker jag mer, men inte vatten, utan sammansatt sportdryck för uthållighetsidrott.
  • Träningsplan. Jag håller igång motorn under veckan, fokuserar på fart och pangpang i benen. Dagen innan tävling vilar jag inte utan kör istället ett kort pass på tröskel.
  • Mentalt mindset. Jag visualiserar en rolig tävlingsdag där jag får ut mitt max. Jag checkar av annat som kan störa den mentala uppladdningen och tänker i tankar som ”vill” istället för ”ska/måste”.

För er som är nyfikna på Coldzyme och har ett viktigt lopp eller händelse att förkylningsskydda finns munsprayen på de flesta apotek, här online på Apotek hjärtat och på Apoteket exempelvis! Av de två varianterna är det enbart storleken som skiljer, Coldzyme onecold skyddar mot en förkylning, den större flaskan lite längre.

Inlägg i samarbete med Coldzyme – som supportar mig – stort tack för det! 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!