Välkommen till din nya favoritblogg!
pepparkakskladdkaka

Julgodis

Imorgon är den stora julgodisdagen! Det ska bakas, smakas, fixas, pyntas och jag älskar det. Att baka och pyssla gottigheter i köket är en av mina mest avslappnande grejer. På tillverkningslistan står bland annat wienernougat och tryfflar med smak av passionsfrukt och kardemumma och min pepparkakskladdkaka!

Till en sats tryffel använder man 1 dl grädde, 200 g choklad och 1 msk smör. Om man använder en bra grund med en god choklad kan man sedan dela upp smeten och smaksätta på olika sätt, det blir roligare utbud på det sättet. I detta fall väljer jag ljus choklad för att det passar bäst med mina smaksättningar.

Passionsfruktstryffel: Jag använder saften av 2 passionsfrukter, mosa kärnorna mot en sil och behåll den gula saften som smaksättare. Fungerar också utmärkt med vit choklad. Balansera upp smaken med en gnutta salt.

Kardemummatryffel: Ha i nymald kardemumma, balansera smaken med en gnutta salt.

pepparkakskladdkaka

Min goda pepparkakskladdkaka kommer stå som efterrätt eller fika någon av dagarna under julfirandet! Receptet ligger i länken.

Kastar in bilder på de där lussesnurrorna också… wienernougat får ni gärna tipsa mig om ett bra recept på, men jag tänker att det väl bara är att röra runt flagad mandel en liten stund i stekpanna för att få fram smakerna, därefter ha ner det i choklad och nougat som smält över vattenbad?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!