Välkommen till din nya favoritblogg!

Rotfrukter och halloumi, vegomiddag

Rotfrukter och halloumi utgör en fin match. Just nu är rotfrukterna nyskördat goda och larvigt billiga i butik och det tänker jag ta vara på minsann. Häromdagen köpte jag fantastiska rödbetor och de fick bli bästisar med fänkål och sötpotatis i en ugnsfast form. Sältan i halloumin gifter sig med sötpotatisen alldeles utmärkt. Såhär, vi tar det från början.

Vegomiddag med rotfrukt och Halloumi

Du behöver:

  • Sötpotatis
  • Rödbetor
  • Fänkål
  • Olivolja och flingsalt
  • Halloumi
  • Valfritt: en god sås, eller kanske smörstekta trattkantareller?

rotfrukter och halloumi, Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rejäla skivor av en stor sötpotatis, ca 1 cm tjocka eller något grövre. Skala och skär rödbetorna, att dela dem på tre borde bli bra. Skölj och skär en fänkål.

Lägg sötpotatis, rödbeta och fänkål på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, som du sedan penslar ut jämnt. Strö på riktligt med flingsalt och skjutsa in i ugnen.

 medan rotfrukterna är i ugnen – smörsteker du trattisar nu?

Spela sällskapsspel med barnen på köksgolvet eller riv av lite mobilitetsövningar medan rotsakerna är i ugnen. Sitt på huk! Häng en tvätt! Om du plockade svamp i helgen och inte hunnit fixa dem – stek svampen. Visst vet du att de ska i i en torr stekpanna så att allt vatten kokar ur innan du har i smöret och höjer temperaturen?

Stek halloumin när du redan tagit ut plåten ur ugnen, plåten med mjuka men lätt rostade rotfrukter. Då hinner de svalna något tills du serverar dagens middag oc smakerna kommer fram ännu bättre. Hade du goda trattkantareller har du smörstekt dem så att de är perfekta nu. Ropa in de du bjuder på middag innan halloumin är klar i stekpannan, den är som bekant godast precis från stekpannan. Sallad och kanske någon röra eller sås till om du vill. Jag hade en fantastiskt smarrig pepparsås, färdigrörd av annan kock.

Dagens middag, rotfrukter och halloumi alltså, vad säger du när jag säger det?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!