Min bästa middag är en middag på fem minuter. I alla fall är middag på fem minuter det jag föredrar (alldeles särskilt om den är så här ljuvlig) under hektiska vardagar när blodsockret dippar och hungern river. Mat. på. bordet. nu!
En grym middag på fem minuter som jag ofta återkommer till är den här enkla men härliga italienska genvägen. Den är lite halvfestlig tycker jag och mitt val till oss vuxna om det ska serveras någon typ av klassisk barnmat till de små (de verkar inte förtjusta i pasta med fyllning av någon anledning) och vi ändå vill äta samtidigt.
Middag på fem minuter, du behöver:
Ett paket färsk pasta med fyllning (tortellini eller ravioli, vänligen berätta skillnaden?!)
Ett gäng söta små tomater, coctailtomater eller plommontomater
En kruka basilika
En buffelmozarella
Balsamicocreme
Koka pastan enligt anvisningarna, helt kort, typ två till tre minuter (vattenkokaren gör jobbet innan, vi håller tiden). Under tiden hackar du tomater, river basilika och river mozarellan i bitar till en härlig sallad. Ta fram durkslaget och duka!
Häll av vattnet på pastan, slå på tallrik och servera frikostigt med tillbehören. Ringla gärna balsamvinäger i cremeform över och njut!
Middag på fem minuter är serverad!