Välkommen till din nya favoritblogg!

Högintensivt intervallpass

Att med jämna mellanrum träna hårda/högintensiva intervallpass som skapar ”flås” och en pressad situation för lungor och hjärta är konditionsstärkande. Det som händer – förenklat – är att när vi andas kraftigt stärker vi musklerna runt lungorna som ökar dess kapacitet att expandera och ta in mycket syre. Det som framförallt också ger oss konditionseffekt är det som sker med hjärtat. När vi tränar med hög puls stärker vi hjärtat, det tränas när det tvingas jobba hårt och slå ofta. I förlängningen leder detta till att hjärtmuskelväggarna blir starkare och mer kraftfulla och kan pumpa ut mer syresatt blod till kroppens muskler per slag – på sikt när vi fått vår träningseffekt behöver kroppen alltså jobba mindre hårt för att kunna hålla samma tempo, eller kunna hålla ett högre tempo på samma uppleva ansträngning!

Nu känner du väl ett enormt sug efter att träna högintensivt, ja? Bra!

Här kommer dagens träningspass som kan utföras exakt vart som helst. Jag sprang det fram och tillbaka på löparbana, något som triggar eftersom det blir lätt att se hur långt man kommer i varje intervall och sedan jobba hårt för att bibehålla den sträckningen.

Se till att vara uppvärmd med lätt jogg och litet rörlighet samt stretch för baksida lår innan du drar igång. Känslan du är ute efter ska vara att du springer med hög hastighet. Tiden är kort och detsamma är vilan. Bränn dig inte genom att springa 3 ruscher på 100%, dra på dig enormt med syra och sedan inte kunna springa resten utan lägg dig något lägre men betydligt snabbare än om du skulle springa exempelvis en 1-2minuters intervall!

intervallpass

namnlöst-4

En glad Sofy på löparbana efter intervaller och innan mer spänstträningmed mitt utbildningsgäng från Sports Club Education

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!