Välkommen till din nya favoritblogg!

Små uppladdningsdetaljer inför min Vätternrunda

Nu börjar det närma sig med stormsteg, Vätternrundanäventyret. Jag gör små, små justeringar i min vardag för att förbereda kroppen och skapa bra förutsättningar in mot prestationen. Här är några av dem:

Jag äter järnrikt och adderar järntabletter. Jag ligger ganska lågt i järn normalt och vill vara säker på att jag inte ligger lägre än för mig normalt vilket lätt händer om jag missar att äta precis som jag borde.

cykelmode-craftstadium

Cyklar några tuffa pass till och vilar sedan in mot VR med alternativ träning med yoga och foamroller.

Jag är mer noga med att få mina sömntimmar. Igår gick jag och lade mig 21.20, mitt normala är efter 23. Sömnen hjälper mig att återhämta mig efter tuff träning och är en viktig nyckel till att jag kan jobba hårt med utbildning och jobb och träning på dagtid. Alltid viktigt med sömn och nu prioriterar jag upp den.

skiva avokado

Jag tänker på Vätternrundan med glädje! Jag längtar fysiskt efter alla känslorna som jag vet kommer vara närvarande under de 30 milen. Jag kommer vara astrött bitvis. Troligtvis kommer jag känna smärta. Jag kommer vara tacksam över kroppen, över sällskapet. Jag kommer vara glad och bli peppad av hejarrop, jag kommer vara stark och känna att jag kan bidra till laget. Allt detta är en glädje och en vinst att få vara med om och jag har haft och har världens bästa partners in mot racet. De här tankarna och den mentala inställningen kommer göra enorm skillnad för mig.

urustning cykel vätternrundan

utrustacykelnvatternrundan-19

Jag äter rödbetor och adderar rödbetspulver där jag kan. Exempelvis åt jag kesopannkakor häromdagen, med rödbetspulver i smeten. Inte de vackraste pannkakorna, men lite extra boost. Rödbetor har visat sig hjälpa fint med uthållighet, nyfiken:  mer om röbetor och uthållighet

namnlöst-10

Jag är mycket utomhus och åker mindre kommunalt samt tar Coldzyme före läggdags och om jag ska ut bland folk. Utöver det försöker jag rent allmänt att stressa ner och koppla av!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!