Välkommen till din nya favoritblogg!

Pepp inför intervallpass

I eftermiddag ska jag springa ett tufft intervallpass, därför vill jag dela med mig av hur jag peppar inför det. Hur du tänker och vad du matar din mentala bild med har nämligen väldigt stor betydelse för utfallet.

Pepp inför intervallpass. Praktisk förberedelse:

  • Bästa sportbh:n. Tights som jag känner mig snabb i och som inte glider ner. Sköna strumpor och snabba skor.
  • Lagom lätt lunch plus mellanmål någon timme innan fungerar bra för mig.
  • Läs på passet så att jag kan det utantill, även om det inte brukar vara så himla avancerat är det skönt att slippa ”flippra” med mobilanteckning eller annat mellan uppvärmning och intervallstart
  • Beroende på; en riktigt bra spellista. Ibland springer jag tuffa pass utan distraktion av musik med flit, för att verkligen mentalt känna varje steg – men oftast sker det när jag är i bra form och redan igång. Inte i uppstartsfas av en löparsäsong. 

Pepp inflör intervallpass. Mental förberedelse:

  • Jag lyfter passets syfte – att öka min syresättning och mjölksyratålighet  – ren fysiskt behöver det då vara väldigt jobbigt och ovanför mjöklsyratröskel. Det jag gör då är att jag bekräftar att jobbigt = jättebra, för jag ska springa passet i enlighet med syftet.
  • Jag tänker glada, starka, peppande tankar om mitt löpsteg, min form och min kropp.
  • Passet delar jag upp i delmål med inledning, mittendel och avslutning, även om intervallerna är lika långa. Jag vet att jag brukar tycka att mittendelen är värst så jag byter ut det mot att den är BÄST! ( Och att fixa den på bra sätt ger mest)

Detta intervallpass peppar jag för:

Dagens pass? faktiskt inte så jättetufft ändå. Inte som rejält mentalt utmanande 80+0-metersintervaller, eller tusingar, utan bara 10 x 1 minut full fart. Utmaningen är att springa dem alla i samma hastighet eller stegrande mot slutet, och att alltså inte gå på för hårt i början och krokna helt efter intervall nummer fem. Därför; mentala bilder av stabila och peppiga 1-3, starka och uthålliga 4-7 och utmanande genomkörande 8-10!

10 minuter uppvärmning

10 x 1 minut hård löpning, 30 sekunder vila

10-15 minuter nerjogg.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!