Välkommen till din nya favoritblogg!

Ett femkilometerslopp?

Hej vänner!

Jag springer gärna. Inte sådär jättelångt som många andra. Hellre kort och liksom avklarande, gärna pressat, utmanande och taggtrådstuggande. Inte så fort just nu, eller uthålligt eller ofta, men med hopp och vilja om mer. Ni känner mig. Om jag skulle ge mig en själv en startplats på ett femkilometerslopp som är ovanligt trevligt och lätt att springa rekordfort, vilket lopp ska jag springa då? Förslagsvis när det nästan blivit sommar och jag blivit snabb och lite mer uthållig och hunnit springa en hel massa tusenmeterslunchintervaller tills dess. Säg, snälla säg, vilket lopp väljer jag?

Tack på förhand!  Med vänlig hälsning Drömfemman

ett femkilometerslopp

 1. Ja! Eget lopp! Det kan ju bli hur kul som helst. Jag anmäler mig också!

  Jag har inte sprungit många 5km-lopp, men jag hade nog satsat på danderydsloppet eller blodomloppet. Eller kanske mysiga två-sjöar-runt, men det stämmer ju inte riktigt med din plan (5,7km och redan i mars)

  Jag tycker vårruset är skoj, men inte som lopp betraktat. Det är kaos, folk som inte förstår startgrupper, dålig tidtagning och trängsel. Men det är också en fantastisk motionsglädje och alla-kan-springa-känsla som är svår att hitta någon annanstans.

 2. Ett varv på Limsjön marathon 18/5! Det är visserligen 7 km. Men en fin bana, inte trångt, och går att kombinera med en helg i Dalarna 🙂

  Jag har bara tävlat på 5 km en gång, det är ju superjobbig distans 🙂 hög puls och pina från första steget! hellre långt och långsamt… nejdå, det är skoj, snabbt avklarat iaf…

 3. Vi sprang blodomloppet med jobbet och jag älskade det! Bra syfte, inte så stor trängsel, fika efteråt! De har olika distanser så då kan manbställa upp med kompisar som har andra mål och har kul samtidigt. Bruka vara i början av juni, vardagskväll. Lycka till!

 4. Många 5km-are är ju stafetter och (ursäkta uttrycket, men just nu efterlyser du springa-fort-lopp) mys-och sällskapslopp där det är rätt trångt. Kolla in loppen.se, där länkas du till massa olika lopp. Själv ingen erfarenhet av 5k, men surfa runt lite! Parloppet? Sigtuna Stadslopp? Om du hux flux får för dig att dubbla distansen så är Hässelbyloppet en springa-fort-chans iaf 🙂

 5. Ta med dig en kompis eller Prinsen och spring Parloppet – galet roligt och kul! Jag kom 2:a härom året :-).
  Hellasloppet i okt.
  /Helena

 6. Hej! Har sprungit en del 5-km lopp i mina dagar och det jag verkligen kan rekommendera är St Thora-loppet i Torekov (Båstad) under deras hamnfestival i slutet av juli. Det är inget stort lopp så jag kunde inte hitta nåt datum för nästa år, men det går att kontakta Torekovs IK om detta via deras hemsida. Här deltar högst ett par hundra deltagare i 5 eller 10 km klassen, så vill man passa på och göra en bra tid på 5 km är detta ett ypperligt tillfälle. Loppet springs precis utmed havet genom får-hagar och över lite stock och sten. Vackrare vyer går inte att få när man springer! Efteråt tar du ett bad i havet, slår dig ner i hamnrestaurangen och äter god mat, och eftersom du är i Torekov så har du ju så klart semester där med familjen. Du kommer dessutom vara i riktigt fin löpform, så kanske får du till och med kliva upp på prispallen.
  Man skulle nästan kunna tro att jag är någon ambassadör för detta lopp, men nej, jag gillar det bara otroligt mycket och kan inte vara utan det!! 🙂

 7. Vårruset, Sthlm är inte 5km och har ingen tidtagning.
  Hitta ett kontrollmätt 5 km lopp annars är det stor risk att det inte är korrekt uppmätt.
  Det allra bästa om man vill ha en bra och ”rätt” tid är att köra ett banlopp på 5000 m. Dessutom ingen trängsel och med friidrottsfeeling ända ut i fingertopparna!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!