Välkommen till din nya favoritblogg!

Halvmarathon i Stockholm

I april har ett nytt halvmarathon i Stockholm premiär, Womens health marathon. Lördagen den 26 april går detta halvmarathon på södra Djurgården på en snabb och lättsprungen bana. Kanske läge för ett nytt personbästa eller en premiär på distansen?

Women’s Health Halvmarathon är öppet för alla typer av löpare och joggare – om du är tjej, eftersom det är ett tjejlopp.  Det finns både tävlingsklass och motionsklass. Rekommendationen är att du som räknar med att springa den 21,1 km långa banan på 1 timme och 55 minuter eller snabbare anmäler dig i tävlingsklassen. I mål får alla ett fint pärlarmband istället för en medalj, vilket jag kan tycka är en kul nyhet och ett bra sätt att bli påmind om sin bedrift sådär i vardagen.

halvmarathon stockholm

Senast jag sprang lopp var tjejmilen i september, gravid men glad sprang jag lugnt och kontrollerat – helt pulsbaserat.

Anmälningsavgiften till Stockholms nya halvmara är 495 kr, sista anmälningsdag är den 31 mars och ja, loppet arrangeras precis som det låter av tidningen Womens Health. Själv tror jag jag tar med mig en löparvagn in till stan och hejar – förutsatt att jag och minibebisen mår bra! (Visst har jag läsare som redan är anmälda? – ja?)

Ps. Ja, det är en månad kvar till loppet. Om du idag klarar att springa runt 15 kilometer så klarar du med lätthet en halvmara på tävling. Även om du idag springer milen tror jag du fixar det. Tjejer har ofta onödigt lågt loppsjälvförtroende, och du behöver inte vara en av dem som låter det fortsätta vara så! Positiva tankar och tillit till kroppen, plus lite pannben på det så grejar du distansen även om du inte haft den som mål i vår!

stockholm halvmarathon

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!