Välkommen till din nya favoritblogg!

Matapoteket på södermalm

Matapoteket är en liten restaurang som ligger på Södermalm i Stookholm, närmare bestämt på Bondegatan 6. Fullständiga namnet är Matapoteket Kram, men den lilla restaurangen är väl i folkmun närmast känd som matapoteket. På Matapoteket serveras raw lunch, ofta i tapasform och också smoothies, färskpressad juice och bakverk. Allt tillverkat av enbart oupphettade vegetabiliska råvaror, helt fritt från socker och gluten.

matapoteket södermalm  matapoteket södermalm

Jag äter allt, sällan glutenfritt och i princip aldrig mejerifritt. Sån är jag mitt i rådande hälsohetstrend. Och jag minns med förskräckelse den raw-lunch jag åt för en tid sedan på Pub, när jag tuggade och tuggade och liksom aldrig kom någon vart. I veckan som gick åt jag lunch och träffade fina Fia på Matapoteket, och oj vilket ställe. Inte någonstans påminde denna fantastiska smak och matupplevelse om tuggandet på Renee Voltaire i Pub. Jag åt ljumna falafelbollar som smakade magiskt, en fräsch morotsröra till härligt salta och knapriga linfrökex och en mustig blomkålscouscous som inte smakade ett uns av blomkål/vitkål utan bara allmänt smakrikt härligt. Svårt att beskriva – men ofantligt gott, så var den dagens tre tapasrätter.

matapoteket

Till Matapoteket kommer jag åter, det är en sak som är säker. Om du är ännu mer intresserad av den här typen av specialkost men ännu inte testat eller hittat till Matapoteket  på Södermalm får det klassas som dagens och kanske veckans tips!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!