Välkommen till din nya favoritblogg!

#springförterese

Rosabandet-loppet sprangs av många i rosa. Cancerfonden fick pengar som jag hoppas ska utrota skitsjukdom. Jag löste en egen startavgift med swish till insamlingen som heter springförterese och sprang 14 kilometer på ett hemmafjäll. Den hämtning som Helena startade när Terese låg på sjukhuset och bara hade någon vecka kvar i livet. Det känns fortfarande helt sjukt att hon inte finns mer.

Jag skrev om döden-döden och livet livet när allt hände på samma gång inom loppet av några dagar. Jag har inte orkat skriva mer. Satte tidigt en tanke att det här datumet i september ska jag (också då) springa för Terese.

Vi kunde äntligen springa tillsammans, jag och A eftersom vi hade barnvakt. Vi sprang uppför, uppför, uppför och mer uppför på spång och jag kände mig lätt i höften och stark i benen och huvudet orkade inte vara i sorgen och meningslösheten utan for till kraft och lust och liv. Så mycket motvind som blev sidvind som blev vind i ryggen att den bar mig över toppen till andra sidans myrmark. Ett eget rosabandet-lopp genom guldig höstskog och över topp där vinden piskade mina läppar lila.

Ett fuck-cancer lopp med bästa springsällskapet jag vet och en puss på Vällistes topp i stormvind. Nedförslöpning mot pizza och barnkramar och någonstans där kom tårarna jag visste ville ut. Skickade ett sms och beställde boken Rörelserik: 52 utmaningar som får igång hela familjen  med autograf från Jane, som jobbat så hårt så hårt så hårt med att färdigställa den. Det har stått på min lista att göra länge och det blev äntligen av att få boken beställd.

Vi har pratat om löpturen flera gånger redan. Om vinden som rev och utsikten den stora och fjällbjörkar i guld. Att bästa tid är nu och alla dagar vi får är vi rika. Att vi har så mycket att springa för att det bara är att fortsätta och aldrig någonsin sluta.

#springförterese

  • Bokens alla intäkter går till cancerfonden, den är länkad till adlibris.
  • Vill du stötta insamlingen i Tereses namn, Spring för Terese , gör du såhär: SWISHA till nummer 90 1951 4 och skriv BESEGRA 31250 ”ditt namn”
  • Den 20 oktober kan de som vill samlas för att springa en 5 km-runda till minne av Terese i Hellasgården. Praktisk info:
    Vi samlas vid stora informationstavlan i Hellasgården kl 10.00 för att tillsammans ta oss runt en vacker 5-kilometersslinga. Alla är välkomna och alla tar sig runt i sin egen takt, på sitt eget sätt. Se facebook-evenemanget här. 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!