Välkommen till din nya favoritblogg!

Vadövningar på tre sätt

Vadövningar och vadträning är en bra skadeförsäkring för alla löpare. Lätta att glömma men egentligen enkla att få till med lite rutin. Exempelvis fungerar vadträning utmärkt i väntan på kommunala transportmedel, under tandborstning och som nersnacksaktivitet efter ett gemensamt löppass. Vanliga tåhävningar känner de flesta till och att de kan viktas i maskin eller genom att hålla i viktplatta. De här övningarna nedan är tre bra vadövningar som kompletterar!

Tre varianter på vadträning, vadövningar på tre sätt: 

1) Excentriska tåhävningar. Stå på ett ben med tårna på en kant så att din fot mestadels svävar i luften. Ha något att hålla dig i. Från stå på tå-läge, sänk dig ner med hela kroppens tyngd så långt du kommer ner. Ta hjälp av andra foten för att trycka dig upp, eller gör enbenta vadpressar uppåt.  15-20 repetitioner.
vadövningar

2) Tåhävningar med tårna ihop. Ställ dig med tårna pekandes inåt och ihop likt bilden. Gör tåhävningar utan att flytta fötterna. Sträva efter höjd och balans. 2o repetitioner.

gymövningar-08833

3) Tåhävningar med hälarna ihop. Sätt nu istället ihop hälarna likt bilden. Gör tåhävningar med denna vinkel, sträva efter höjd och balans. 20 repetitioner.

gymövningar-08836 gymövningar-08837

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!