Välkommen till din nya favoritblogg!

Cykelträning med Silva – Cykelvasan

Grymma växande outdoorbolaget Silva är superkul att jobba med. De har personal och kontaktnät som gillar att träna och utveckla grejerna de tillverkar och säljer. Och så arrangerar de kul saker med sina kunder! Igår var vi arton anmälda för cykling med cykelproffset Calle Friberg (som också skriver en blogg för Silva med uppdatering några gånger per månad). Några av oss ska cykla Cykelvasan, andra bara tränade för glädjen eller för andra utmaningar.

Calle gav sina bästa tips för Cykelvasan. Mycket handlar om förberedelse. Träna långpass, se till att ha koll på dina grejer (cykel, kläder, skor) och inte testa nyheter precis inpå loppet. Att lära sig köra klunga är en bra grej och man kan sluta noja över svår terräng. Pumpa däcken hyfsat hårt och du behöver inte välja särskilt grovt mönster. Ha kul!

Magnus är industridesigner på Silva och visade och gick igenom delar av deras cykellampssortiment. Jag kör med Singletrack (mitten i bild, vit och svart) med fem dioder och  uppladdningsbart batteri som man hänger på ramen. En lampa som fungerar att ha både på hjälm och på styre precis som många andra av Silvas lampor. Har man bara en lampa ska man ha den på hjälmen tipsar Magnus, men det är smart att ha lampor både på hjälm och på styre om det är riktigt mörkt och svår terräng. Du får en bra och vettig pannlampa från tusenlappen och uppåt, jag tycker det är värt att satsa lite extra och välja de med uppladdningsbart batteri, de är smidiga. Visibilitetslampor är också bra att ha. Alla deltagare fick Silvas minilampa Simi (see me) som man lätt klickar av och på cykeln med sig hem.

Vi cyklade både grusväg och smal stig, slätt och rötter, på och kring Järvafältet. Vi körde på och utbytte erfarenheter längs vägen samt stannade och fick tekniktips då och då. Vid en liten bro/spång över ett lerigt dike var vi fler som klickade ur en fot för att stabilisera med fot i marken när vi tog oss upp den lilla höjdskillnaden på bron. Jag tröttnade på teknikbrist/brist på mod och bad om genomgång. Med lite grupptryck klarade vi sedan allihop att lyfta tyngden från framdäcket och smidigt rulla upp på spången. Bra grej! (några hamnade i diket…men de lyckades innan vi for hemåt!) Själv välte jag bara när jag tappade kedjan över lite rötter och inte hann få loss fötterna. Och när jag skulle vända cykeln och redan hade en fot i backen. Smidig? Nä inte så värst.Vi var ute i ca 1,5 timme. Ett bra cykelpass!

Nu en uppmaning: Ut i naturen gott folk! Det är fantastiskt vackert just nu. Nästan allt är grönt och du kan hitta smala stigar i vitsippetäta områden att springa eller cykla på. Naturen och ljuset är sådär så att man blir alldeles glad i hela magen!

Jessica och Magnus i ljusets sken. Båda i snygga outfits!

Hela gänget som cyklade.Vi kör igen i juni – mer info kommer och såklart är ni läsare välkomna!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!