Välkommen till din nya favoritblogg!

Cykelkraft ( i dubbel bemärkelse)

Tänk, när jag satsade mot Vätternrundan var jag klädd såhär flera morgnar i veckan, vilken dedikation! Så tänkte jag igår morse när jag stod i hallen iklädd cykelbyxor, vintertights, underställ och cykeljacka och tråcklade på de kanske inte helt för dagen nödvändiga skoöverdragen. Mountainbikepremiär för 2018, i solsken och härliga plusgrader väntade. En annan slags morgonstart än att direkt gå till hemmakontoret. Vet du? Jag mådde verkligen bra av den förändringen!

Det är lätt att förflytta vad som är normalt. Då, våren 2016, cyklade jag 2,5 mil till jobbet* och sedan hem samma sträcka 3-4 dagar i veckan, de passen (med inslag av intervallträning) var grundplåten i en träningsplan för att kunna cykla vätternrundan ”utan större ansträngning”. Det gick finemang, här är min Vätternrundan racereport!

Det var en start-up fas med mycket ”just do it” och att inte tänka de första två veckorna men sen, ren njutning och en enorm tillfredställelse i identifikationen. Jag var en sådan som cyklade trots skitväder och jag kände verkligen livet i mig! Nu kan jag se tillbaka på den tiden som något utöver det vanliga, det verkar långt borta, men som jag nyss skrev så är det alltså lätt att förflytta rutinen. Det var normalt att starta med cykelträning i en dryg timme då och det kan därför bli det igen! Så kan man tänka, att det som är nytt blir rutin och rutin är inte jobbigt utan faktiskt vilsamt. Cykelkraft är en fin kraft att starta en kontorsdag med!

Samma jacka på igår som då, ny vårluft i däcken och iväg. Asfalt till grus och grus till stig. Motionsspåret mötte mig med sina härliga backar och mjuka tallbarrsunderlag. Lite för mycket snö kvar i skogen för härligaste rundan så jag safeade, kände lite på tekniken, lekte runt och bekantade återigen med att mountainbike ger en helt annan känsla av trötthet. För att vara bra på cykel krävs cykelkraft, cykelkraft kommer av cykling. Punkt.

Det blev nystart i sol och en känsla av att det jag hade i upparbetad cykelkraft förra året i oktober har somnat lite under vinterhalvåret. Vinsten på andra sidan den inledande återtagningsfasen är stor.  Det du har haft men tappat det kan du ta åter och det du aldrig haft kan du skapa! 

Jag började såhär, en solig vårmorgon blev mountainbikepremiär för 2018 och jag fick uppleva känslan av cykelkraft igen.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!