Välkommen till din nya favoritblogg!

Mountainbike på Djurönäset

Idag har jag cyklat mountainbike på konferensgården Djurönäset med en företagsgrupp som ville ha mountainbike som konferenshappening. Att guida nya mountainbikecyklister är något jag tycker är väldigt kul och glädjen som de visar när de hittar känslan är så himla smittsam. Jag har alltså haft en himla fin dag!

Dessutom: Jag slapp backa med släp. Varje gång jag kör de här mountainbikegrupperna ber och hoppas jag tyst för mig själv att man ska kunna vända på en vändplan. Detta eftersom släpet med cyklarna i inte är något vanligt släp utan ett jättekoloss-släp som i sig ger mig pulspåslag och adrenalinkick. Vissa gillar dylika utmaningar, jag är himla glad när jag slipper….

Att guida nybörjare på mountainbike

Att cykla mountainbike om man inte är van kan vara en utmaning, det är lite annorlunda att ha tre cykeldrev som justeras med vänsterhanden och att ha många växlar i sin högerhand. Det är också förvirrande att vänster tumme gör det tyngre medan höger tumme gör det lättare! Sådant sitter i ryggmärgen när du är inkörd och då lägger du istället fokus på att hitta timeingen att växla på rätt ställe. Att bromsa mestadels med högerhanden, den broms som tar på bakhjulet, är också en sak jag påminner nybörjare om!

Klädd för oktoberväder

Djurö bjöd på höstkyla och pudrigt regn men jag var varm. Det kan vara klurigt att klä sig i oktober och novemer. Jag hade klätt mig lite varmt med flit eftersom jag inte skulle träna hårt för egen del. Hade jag kört på hårt hade jag nog skippat en värmande väst som jag faktiskt också hade under och inte redovisar, resten var helt enligt nedan eller snarlik modell:

Cykeloutfit för dagen:

  • Sportbh från Under Armour, min favorit som heter Crossback. LOVE it.
  • Run wool sock, från Soc. De har hållit jättebra, använt dem massor i ett års tid.
  • Sportbh från Under Armour, min favorit som heter Crossback. LOVE it.
  • Underställströja i merinoull, från Bergans of Norway.  Fjellrapp half zip, skönt med hög hals när man cyklar!
  • Cykeljacka (velo convert jacket) min är orange, årets är mer rosa i tonen. Kan bli väst! Suverän cykeljacka.
  • Varma vintertights/hösttights ( idag Brilliant tights från Craft som jag inte hittar i någon webshop, men dessa från Newline har jag i tidigare upplaga och de är väldigt lika i känsla och stora favoriter. Snyggt med printade vintertights och väldigt prisvärda tycker jag!)
  • Cykeln för dagen heter Vingner, 29 tums ram, heldämpad modell och kommer från Crescent. Jag hade den inte på mig, det var mer jag på den. Ni vet.
  • Cykelhandskar från Hestra. Typ denna modell.

Med det stänger jag en härligt lyxig utejobbtorsdag. Tänk va, guida mountainbikenybörjare på Värmdö i pudrigt duggregn och låta leenden spridas från mun till mage. Vilken dag!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!