Välkommen till din nya favoritblogg!

Jörgens led

Igår cyklade Jörgens led, en fin mountainbikeled som startar högt uppe på fjället, skiers right, från VM8:ans slutstation. Det var första gången som jag cyklade Jörgens led, eller bara Jörgens, som den kallas, men säkert inte den sista. Det är lät att tro att man måste ha en downhillcykel för att kunna cykla i Åre bike park, men just denna led fungerar fint med heldämpad mountainbike som jag har och kanske till och med med en hardtail ( mountainbike med dämpning fram). Se fram emot smal singletrack, flowiga partier, snälla spångar (spänger?), fjällfeeling och cykelmys!

jorgens led

Jag och min nya cykelkompis A startade vid Tott hotell där vi parkerat. Från Tott har man sedan ett långt och härligt hårt uppförscyklingsträningspass längs grusväg upp genom systemet. Det går förstås att ta liften, om man har ett säsongskort, eller lust att betala nära 300 kr för en enkel tur upp. Vi konstaterade istället att vi fick en prislapp på vår ansträningning. Ett uppförscyklingspass, en 300 kr bra insats.

Jörgens led – hittas bäst via trailforks

Jörgens är en lite klurig led som jag vet många cyklat fel på, den är inte utmärkt på fjället med lednummer och inte med skyltar. Bäst för att försäkra dig om att du är på rätt stig är att ladda hem appen trailforks, där Jörgens led finns med. Då kan du starta igång den när du är på ledstart och du ser om du följer leden. Här är den markerat med gult, i appen blir det supertydligt!

jorgens led
Jörgens led, med gul markering. Vi startade alltså vår cykeltur nedanför högerkant av bilden, vid Tott hotell.

Jörgens led startar uppe på kalfjället och för dig på grusväg/stig bort mot rödkulletjärnarna och där blir det fin stig nerför mot Stendalen. Från Stendalen har du sedan en fantastiskt fin stig ner genom terrängen i Ullådalen mot Bräcke. Vi tjoade och utbrast vid flera tillfällen ”jag ÄLSKAR det här!” och vi utmanade oss själva med att klara svårigheter utan broms. Denna led är också suverän om du är lite rädd att cykla på spång, då det här ligger tre plankor i bredd istället för två, perfekt för att bota spångest och bygga självförtroende!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!