Välkommen till din nya favoritblogg!

Tejpa gel på cykel

På långa cykellopp där det behövs mycket tillförd energi är det smart att få med sig sin energi och det finns flera sätt att göra det, ett är att tejpa gel på cykeln. Du har kanske sett det om du rört dig kring mountainbikelopp eller dylikt, men inte riktigt förstått vad som är grejen och hur det fungerar?

Lugn bara lugn, här kommer en snabb guide i att tejpa gel på cykel!

tejpa gel på cykel

 

Det finns flera sorters snabb gel i förpackningar, gel liquid som är lite mer upplöst och enklare att svälja, och vanlig gel som är något trögre i konsistensen. Gelförpackningar med avrivningsöppning är de jag ska berätta om hur du tar med dig och tejpar på din cykel, det finns också gel med skruvkork.

Du behöver:

  • Eltejp (helst) eller silvertejp.
  • Gel med avrivningsöppning.
  • Sax eller kniv till tejpen.

Tejpa gel på cykel – principen är denna: 

Gelen ska kommas åt att få i sig med minsta möjliga ansträngning och största säkerhet. Cykeltröjans ryggfickor blir lätt fulla med annat och det är också ett moment att ta bak handen bakom ryggen, det och utrymmesskäl skapade ”tejpa gel på ramen-lösningen”.

Lokalisera avrivningsdelen på din gel. Denna brukar visas med en liten påbörjad avrivning. Fäst tejpen precis ovanför avrivningen och dra tejpen runt ramen, två varv för bäst fäste. Fäst gelens bakdel med en kort tejpbit på ramen, enkel att lossa. När du behöver din gel, greppa gelens stora del och riv åt sidan! Vid lyckad geltejpning öppnar du din gelförpackning i ett enda drag!

gel på cykel, tävling

Ett annat väldigt bra tips för att få med sig energi på lopp, både på cykel och under löpning eller kanske långlopp på skidor är det jag berättar här. Energintag på lopp

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!