Välkommen till din nya favoritblogg!

Hur man gör fruktspett

Det är inte rocket science det här – men jag tipsar om några enkla knep att skapa fina fruktspett till kalas och bjudningar!

Fruktspett blir så mycket roligare än vanlig fruktsallad. Snyggare att se på, festligare och det känns som att det ligger mycket mer kärlek och omtanke bakom än en enkel plain fruktsallad, egentligen oavsett vilka frukter man använt sig av. Därför är mitt tips att göra fruktspett nästa gång du har bjudning och vill servera ett nyttigare alternativ till fika med socker i. För och till de som föredrar att vara sparsam med sockerintag, eller kanske för att samlas runt annat än den där kakan. Man kan faktiskt göra så!

fruktspett

Enkla tips till hur man gör fina fruktspett:

  • Tänk i färg när du handlar frukten – har du något rött, något grönt, något gult, något vitt? (etc)
  • Försök göra bitarna ungefär lika stora, i alla fall de som har samma form, det blir snyggare för ögat.
  • Färg igen – prova att blanda vilt, en färg av alla på samma spett, eller gör spett som går gradvis från vitt till gult till orange till rött (honungsmelon, banan, mango, papaya, apelsin, vattenmelon, jordgubbe!) eller annan vald färgskala.
  • Varannan frukt om du bara har två färger tillgängliga blir fint.
  • För fina former – använd små pepparkaksformar (hittas ofta på barnavdelningen eller på bakavdelningen i varuhus, som exempelvis Åhléns, Ikea eller Cervera, här finns också några fina alternativ online!) eller kolla i en leksaksaffär efter ett fruktspettskit som heter ”pop chef”, vilket jag köpt och använt mig av.
  • Bor du i Stockholm har den franska butiken Picard fruktsalldasblandningar av exotiska frukter och melonkulor färdigfrysta, dessa använde jag på den nedre bilden – tinade dessa och adderade bara lite färska jordgubbar, och kiwi!
  • Grillspett fungerar toppenbra som pinne
  • Fruktspett kan serveras liggande på fat, satta i glas eller nerstuckna i frukt så som exempelvis vattenmelon. Blir effektfullt och fint!

    fruktspett

Kanske världens enklaste grej – att göra egna fruktspett, men ändå stöter man på det ganska sällan. Himla synd. Nu fick ni tipsen på hur!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!