Välkommen till din nya favoritblogg!

Salted caramel hot chocolate

Salted caramel hot chocolate. Eller på svenska, en salt kolasås på varm choklad med vispgrädde. Hur bra får en afterski bli? Såhär bra, tycker jag.

varm-choklad-salt-kolasås

Förresten. Jag är så glad att många av er redan har testat att göra salted caramel sauce! Jag har fått rapporter om att den gjorts till glass eller att ni helt gått på inlägget med efterrätt i glas. Det här med att använda kolasåsen på varm choklad, det är mitt andra supertips.

Salted caramel hot chocolate

Gör kolasåsen efter receptet, gärna någon dag före (se länken till receptet ovan). Det är förresten kanske då ni äter fancy efterrätt, vad vet jag. Dagen därpå, när ni har lite kolasås kvar går ni först ut i vintern. Här gör ni aktiviteter av valfritt slag, promenad, långfärdsskridsko (obs, där isen bär), åker längd eller slalom eller vad ni nu vill ägan er åt och som ger er rosiga kinder och pigga ögon.

salted caramel hot chocolate
Efter att ni kommit in och är lite frusna är det dags för dig att briljera med bästa chokladen. Slå upp lika många koppar mjölk som ni är personer i en kastrull. Matskeda i oboy/kakao+vaniljsocker tills du känner dig nöjd med smaken. Work your magic! Bara du vet precis när du är nöjd och har rätt chokladsmak. För all del kan man smälta i chokladpluppar här också. Om önskat.

Ställ fram fina glas eller koppar, vispa grädden. Är du rutinerad gör du grädden ganska hård, den kommer smälta av värmen när den läggs på chokladen.

Häll i choklad, skopa upp grädden. Ringla salt kolasås över härligheten. Dela ut teskedar och glas, skåla över en härlig dag, tacksamhet att vara med, smak och luktsinne i behållning.  Om du känner att du inte kan låta bli, instagramma den vackra skapelsen och pinga mig på @uppochhoppa. Njut och ta emot omvärldens och dina egna smaklökars applåder!

salted-caramel-hot-chocolate

saltedcaramelsauce-21

saltedcaramelsauce-9

saltedcaramelsauce-19

Seriöst supergott. Välförtjänt efter utevistelse. Att placeras i minnesbanken att ta med sig från vintern 2016. Salted caramel hot chocolate. Jo jag tackar jag.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!