Välkommen till din nya favoritblogg!

Efterrätt i glas, en favorit

Jag älskar att göra efterrätt i glas. Det blir extra festligt på något sätt, och uppläggningarna blir naturligt snygga med glaset som inramning när de byggs på höjden. Det är också härligt att få använda sina martiniglas eller andra coctailglas, de kommer inte fram så ofta annars.

efterrätt i glas

Det var tanken på den här efterrätten i glas som fick mig att göra salted caramel sauce, som för övrigt är en suverän vän att ha i alla efterrätter, just saying. Det här är en enkel efterrätt som ser mycket snyggare ut än vad den är svår och sådant är alltid kul när man har gäster.

Efterrätt i glas – något slags receptinspiration

Jag gjorde kolasåsen, köpte blåbär och glass och gjorde en snabb grund till min klassiska blåbärspaj. Pajsmeten kramade jag ihop och strödde över bakplåtspapper och gräddade i ugnen. Resultatet blev strålande bra: efterrätt i glas – glass med crumble, salted caramel sauce och blåbär.

Såsen hittar ni här: salted caramel sauce recept

caramelsauce

Pajdegen/crumble (lite på en höftning):

  • 125 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl muscovadosocker
  • vaniljpulver
  • salt
  • Grädda i ugn, 175-200 grader, på bakplåtspapper i runt 10 minuter.

saltedcaramelsauce-4

Gästerna blev supernöjda, jag blev supernöjd, mannen blev supernöjd och barnen imponerade. Efter att glaset var slut åkte glassbunken, kolasåsflaskan och blåbär fram från köket och nya portioner lades upp.

Den här efterrätten, den tänker jag minsann kopiera mig själv rakt av på och servera igen. Kolla bara, visst blev det läckert?!
efterrätt i glas

Inspiration till din nästa efterrätt i glas, månne?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!