Välkommen till din nya favoritblogg!

Raw chlorella key lime pie, recept

Här kommer recept på Raw chlorella key lime pie! En efterrättskaka som passar jättebra som dessert eller till vanligt fika, med tydlig och syrlig smak av lime som gifter sig med kokos. Alla gör stora ögon och Oh-my-god ordar efter att de smakat, den är liksom inte ”nyttigt god” – utan bara himla supergod! För att göra Raw key lime pie behöver du en bra matberedare med roterande kniv.* Mängden chlorella avgör den gröna färgen, mer chlorella ger intensivare grön färg.

Recept Raw chlorella key lime pie:

Börja med att lägga 3,6 dl orostade casewnötter i blöt, i minst två timmar (de hör hemma i fyllningen)

Pajskal: 

4,8 dl casewnötter, orostade

1,2 dl kokosflingor

2,4 dl urkärnade dadlar

1 krm salt

Mixa och tryck ut i form (jag har gjort i fyrkantig stor aluminiumform, sådan man köper i flerpack på matbutiken), täck med plast och ställ in i frysen medan du mixar fyllningen.

keylimepie-2

Fyllning: 

En stor avokado

3,6 dl orostade casewnötter, blötlagda i minst två timmar

1,2 dl smält kokosolja

0,75 dl limesaft och rivet limeskal från en lime

1,2 dl agavesirap

1 tsk vaniljpulver

2-3 tsk chlorellapulver, jag använder Simris Select finest chlorella

havssalt

Mixa ordentligt till slät massa, smaka av  och testa dig fram. Behövs mer sötma, mer syra, mer salt? Bred ut fyllningen i pajskalet. Förvara i kyle i max tre dagar, i frysen i max tio dagar. Jag har haft mina pajer i frysen och tagit fram ca 1-2 timmar före servering. Den är god både kall och rumstempererad, testa dig fram vad du gillar bäst!

Innan servering skär du med fördel pajen i fyrkanter och dekorerar med jordgubbar eller med liten limeskiva, jag gillade jordgubbe bäst.

raw key lime pie, vegan, recept

 

*Det fungerar med stavmixer också, men blir mycket onödigt slit och efter att min stavmixer kippat efter andan i varma dödsryckningar efter första pajen jag gjorde så köpte jag mig en matberedare.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!