Välkommen till din nya favoritblogg!

Pastapesto på nytt sätt

Den här maträtten tar seriöst ungefär fem minuter att tillaga. Hur bra?

Sofy presenterar: Pastapesto på helt nytt sätt. Får man kalla vad som helst för pesto? Jag får! Häll två påsar snacksoliver från Zeta (nyhet snart i butik, ta de med citron, supergoda), lite citronmeliss, en näve sockerärtor, en avokado, en vitlöksklyfta i en mixer/matberedare. Kör till röra. Koka färsk pasta. Salta och peppra din pestoröra och rör ner den i den varma pastan. Smarrismarr!

pastapesto

Grönt är skönt, som det heter. Och gott.

  1. Å tack för ett superbra middagstips! Funderade just vad tusan jag skulle slänga i hop i morgon och detta ska provas 🙂 fungerar det med vanliga oliver tro?

    1. Det gör det säkert, men just de med citron har länge varit favorit gosig, de smakar verkligen fräsch och god citron, och det ger den här rätten karaktär. De finns på burk om du tar vägen förbi en affär. Kör du vanliga kan du ju alltid pressa i citron och riva i citronskal utan att de fått marineras, blir säkert gott det med!

  2. Klart man får, pesto betyder ju typ krossad!

    Från Wikipedia:
    Pesto, (av it. pesto som betyder stött, krossad, nertrampad), även Pesto alla Genovese (pesto från Genua) är en sås med ursprung i norra Italien. Pesto ska, som namnet antyder, stötas i mortel. Ingredienserna är ursprungligen riven pecorino, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja. Man börjar med att stöta vitlöken med osten och nötterna, sedan det gröna och sist rörs oljan i. Peston kan göras fast till konsistensen eller mer flytande.

    En mängd varianter av pesto har skapats. Det vanligaste är att byta pecorinon mot Grana Padano eller Parmigiano-Reggiano. Basilikan kan bytas mot persilja eller grillad paprika (Pesto alla calabrese), eller blandas med tomat (Pesto alla siciliana). Är man mindre ortodox gör man den i mixer, men vitlöken tenderar då att bli skarpare i smaken.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!