Välkommen till din nya favoritblogg!

Vurma, en favorit

De gånger jag rör mig i närheten av Vurma och passerar i lunchtid (eller annan mattid) brukar jag försöka förlägga ett energistopp där. Förra veckan blev det faktiskt två gånger på en och samma dag men det får räknas som något slags ovanligt rekord!

Det finns så stort utbud av matställen i Stockholm och jag brukar verkligen uppskatta att höra om andras favoriter, därför tänkte jag dela med mig av favoritställen då och då. Vurma hör alltså hit.

Vill du gå någonstans där det är personligt, mysigt, finns mycket vego och inte så stelt så kan Vurma passa dig bra. Det är inte finrestaurang, jag skulle mer säga just lunch/fikaställe. Vurma finns på tre platser i Stockholm och jag har testat samtliga och de har sin charm var och ett. På Bergsunds strand på söder, i Hornstull ligger Vurma fint med utsikt mot vattnet, här tycker jag en brunch eller helglunch är perfekt, särskilt sommartid!

vurmayoga-7
På Gästrikegatan 2, en tvärgata upp från Karlbergsvägen, ungefär på mitten av Vasaparken, ligger Vurmas minsta. Här finns plats för ett femtontal gäster och inredningen är kaosig och färggrann. Att landa här och sätta tänderna i en Ängelen – en macka med dijon, avokado, kalkon och rödlök, det är härliga tider.

vurmayoga-6 vurmayoga-5

Emma och Mela, lite fnissiga efter bikramyoga, på Vurma. Emma åt en god sallad med chevré och Mela, som först introducerade mig för ängelen åt sin favorit.

På Birger Jarlsgatan 36 ligger Vurmas största restaurang och den jag är minst förtjust i. Den har helt enkelt inte samma charm som de andra två restaurangerna, men maten är god. Här äter jag nästan alltid köttbullar, potatismos som serveras med god pressgurka och lingon.

Bland superdesignade innerstadshak med stram inredning och industrikänsla är Vurma något helt annat. Här är det mest knasigt och varmt. En annan värld än utanför. Det var favoriten Vurma i en bloggpost!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!