Välkommen till din nya favoritblogg!

Grönkålssallad – sallad med grönkål

Grönkålssallad – Sallad med grönkål, har ni testat? För mig var sallad med grönkål en ny bekantskap när jag fick det på en lunchbjudning för några veckor sedan. Sedan dess har den här grönskålssalladen  blivit en ny kompis hemma i vårt hem, färgglad och full med bra energi.

Grönkålssallad

Grönkålssallad

  • En påse grönkål, skär grönkålen i mindre bitar
  • Ett litet / ett halvt rödkålshuvud
  • En purjolök
  • Tre äpplen, i tärningar
  • Salladsdressing
  • Pumpafrön/solrosfrön

Jag är en sådan nybörjare på grönkål. Jag hade någon slags fördom om att den skulle smaka väldigt ”kåligt” ( = dåligt) men så är det ju inte. Då kan ni förstå att jag inte heller testat att göra,  de där trendiga grönkålschipsen som det börjat pratats om för några år sedan?

Kanske ska jag testa det nu när jag regelbundet ska köpa hem grönkål. Den här grönkålssalladen gör jag på helgen eller på måndagen i en stor bunke, och sedan räcker den veckan ut och blir en bas som jag kan addera eventuella andra grönsaker till eller ha som starten på en matlåda.

gronkalsallad-2

Rödkålen ger intensiv vacker färg och äpplens syrlighet ger en härlig brytning. Jag gör dressing med olivolja, lime, salt och peppar, ganska neutrala smaker. Toppingen med pumpakärnor och solrosfrön ger lite crunch!

gronkalsallad-3

Vacker blir den, grönkålssalladen som är lika lila som grön.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!