Välkommen till din nya favoritblogg!

Sallad med granatäpple

Sallad med granatäpple är suveränt gott och något som passar extra bra att liva upp en januarimiddag. Det här är en sallad som jag gjorde till årets julbord och som fick väldigt mycket beröm, därför vill jag såklart dela med mig av den till er. Ni kan självklart byta ut valfria delar men se till att få med granatäpple annars är det helt enkelt inte längre en sallad med granatäpple, förstås.
sallad med granatäpple

Sallad med granatäpple, recept:

Du behöver:

  • En stor påse blandad sallad, exempelvis med mache, ruccola, spenat.
  • 2 avokado, tärnade, eller ett paket tinad tärnad avokado (hittas i frysdisken).
  • Coctailtomater, jag valde gula för fin färg.
  • En burk kapris.
  • Kärnorna från ett granatäpple.
  • En halv förpackning rödbetsgroddar.
  • Saften av en halv citron.
  • Flingsalt och god olivolja.

julsallad-4

Gör såhär:

Fördela sallad på ett serveringsfat. Tärna avokado och skär tomater, sprinkla över salladsbädden. Addera kapris.  Hur skala grantäpple? (läs guiden hur du får ut de fina kärnorna utan att du får röd sörja och stänk i hela köket!). Lägg på granatäpplekärnorna, avsluta på toppen med rödbetsgroddar som ger vacker färg. Strö över lite flingalt, krama saften ur en halv citron och ringla god olivolja över din sallad med granatäpple.

Rödbetsgroddar är något jag inte sett särskilt ofta i vår affär därför blev jag nyfiken. Solrosskott står ofta på inhandlingslistan och fungerar säkert lika bra men om du hittar rödbetsgroddar så testa. De har en jordig smak av rödbeta som gifter sig fint med avokado och granatäpple. Kapris med sin sälta balanserar upp smakbilden.

julsallad-2

Den här salladen bara kom till mig. Jag ville ha något fräscht till julbordet, med mycket färg och mycket smak. Granatäpple kändes givet och sedan adderade jag det jag hade lust till. Avokado står som ständig favorit och likaså kapris. Resultatet blev riktigt riktigt bra och väldigt uppskattat. Sallad med granatäpple gör jag garanterat igen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!