Kesoplättar var i var bloggares mun för några år sedan. Nu (nyss) var det längesedan jag åt det, och längesedan jag såg dem i blogosfären, men som de säger i reklamen, plötsligt händer det. Jag äter i princip uteslutande kesoplättar som en lunchrätt eftersom det går så himla fort att röra ihop receptet, det blir en varm rätt och som mättar bra.
Recept på kesoplättar:
1 burk keso2 ägg3 matskedar mjöl (av valfri variant. Graham/dinkel/vete – går säkert bra med någon specialvariant av nötmjöl också)En nypa vaniljpulverEn nypa salt
Välj såklart gärna ekologiska varor!
Stek plättarna i stekpanna som du har en rejäl klick smör i, det gör gott för humöret – och servera med frukt/bär och/eller sylt. Jag har alltid vispad grädde till eftersom det är cirka det godaste jag vet. Det blir en fin brytning mellan de lite salta kesoplättarna, sötsyrlig frukt och len grädde. Nomnom!
Där mina vänner har ni ett riktigt snabbt recept på en proteinrik lunch i form av kesoplättar!