Välkommen till din nya favoritblogg!

Det här ska du äta till middag!

Så stod vi där utan tanke och idé för kvällsmaten. Nu har jag svaret på frågetecknet kring middag. I alla fall om det är fredag eller lördag och man vill äta något fint, men inte lägga ner extrem tid eller insats. Men det ska vara gott. Och fräscht. Och fungera att bjuda på.

Rödbetor skivas tunt, läggs på bakplåtspapper och åker in i ugn tills de är mjuka. Basilikasåsen görs i foodprocessor eller med mixerstav, allt ska vara väldigt fint hackat. 1 kruka basilika, en vitlöksklyfta, 1/3 rödlök, 1/2 dl olivolja, 1/2 liten burk grön olivkräm från Zeta, lite soya, saften från en hel citron, några matskedar vatten, en matsked pumpakärnor och några valnötter. Mixa och späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.

Stek tonfiskkotletter ca 20-30 sekunder på vardera sida i het panna. Tonfisk får absolut inte bli genomstekt, knappt ens i närheten av mediumstekt, då blir den direkt supertråkig. På bilden ser den mer stekt ut än vad den var, sidorna blir klarare fortare än mitten. Krydda med salt och peppar på tallriken. Servera kotletterna med rödbetorna, avokado och machesallad.

Tonfiskens lätta pepprighet med basilikasåsens örtighet och smakrikhet, rödbetans sötma och avokadons mjukhet matchar till perfektion. Ibland blir det bara sådär rätt, fastän man åkte till affären på vinst eller förlust och med et stort frågetecken i huvudet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!