Sedan jag åt min kanske godaste hamburgare i livet, så himla otippat på restaurang Apa i Sundsvall ( gå dit, ät burgare, bli mätt och nöjd, tack igen Malin för tipset!) har jag känt en dragning åt tryffel. Eller att jag gillade tryffel det visste jag innan det också, men låt oss säga att jag haft en dragning för hamburgare och tryffel i kombination.
I går när jag var och handlade hände följande: jag såg en tryffelbearnaise som nyhet i såshyllan som landade utan vidare tanke i min vagn. Strax därpå rundade vi nötfärsen på dess plats och så var saken klar (biff). Hamburgare med tryffelbea skulle det bli till middag! Lite plommoncoctailtomater (så goda just nu!), en riktigt pepprig ruccola, tunt skivad rödlök och ett lite grövre bröd byggdes samman till denna fantastiska burgare och såklart tryffelbearnaise som kronan på verket.
Hamburgare med tryffelbearnaise – en ny sorts favoritburgare. Testa själv!