Välkommen till din nya favoritblogg!

Sallad till grillat

Att äta sallad till grillat är min bästa sommarmat! På det senaste har jag snöat in på en specifik variant som är läskande fräsch och god. Många är de gäster som bjudits på denna sallad till grillat och goda såser i sommar. Att den blir snygg att se på gör inte saken sämre. Det är  hur enkelt som helst att fixa till den, precis så som sommarmat ska vara tycker jag.  Köp hem grejerna nedan till salladen och något fräscht att lägga på grillen, sedan är det bara att ta fram ett vackert fat och sätta igång!

Sallad till grillat – Sofias sommarsallad

Du behöver:

  • En påse machesalladsblad
  • Ett paket sojabönor
  • 3 avokado
  • 0,5 liten vattenmelon, skuren i tärningar
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • Olivolja smaksatt med citron
  • havssalt och peppar
  • Basilika till toppen

sommar-28

Jag bygger denna sallad på höjden, lite enligt lager på lager-principen (jag är ju trots allt en outdoortjej by heart) och det fungerar särskilt väl på ett långsmalt fat, då blir det naturligt att man tar för sig uppifrån och ned. Först lägger jag machesalladen som jag sköljer lätt innan även om den är färdigsköljd, en försiktighetsåtgärd jag lärt mig att man ändå ska ta om man har möjligheten. Sojabönorna tar jag direkt från frysen, lägger upp i en djup tallrik och sedan häller jag på vatten som fått koka upp i vattenkokaren. Under tiden jag skär avokadon och melonen blir sojabönorna tinade. På med avokado och sojabönor ovanpå salladen, pumpakärnor strör jag över och sedan öser jag på melonbitarna. Det får gärna vara mycket melon!

Jag toppar min sallad med en fantastiskt god smaksatt citronolivolja som mannen hade med sig hem från en jobbresa till Italien, har man ingen olivolja med citron fungerar det utmärkt att pressa saften av en citron över salladen. Jag tar något varv med pepparkvarnen och strör över havssalt innan jag toppar med lite basilikablad som är särskilt gott till melon.

sommar-29

sallad grillat

Sallad till grillat á la Sofy.  Jag tycker bäst om att komponera den färdiga tallriken med grillad fisk eller grillad kyckling och en god tzatsiki!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!