Välkommen till din nya favoritblogg!

Dagens middag: en ständig favorit

Har ni tänkt på att det känns knasigt att äta potatissallad under vintern? Potatissallad är typisk sommarmat, antagligen för att den är kall och liksom förknippas med picnick och grillkväll. Hursomhelst. Nu har jag sugit in den i middagsrepertoaren igen, för nu har vårskriket ekat över nejden och jag har minsann sett vitsippor i snåren.

veckans middag-2

Dagens middag blir därför denna ständiga favoriträtt som jag inte får nog av. Det är enkelt att göra, gott och räcker länge. En potatissalladbytta kan räcka upp till tre middagar, eller två dagars luncher och två kvällsmiddagar vilket är suveränt då det frigör massa tid till annat (Träning! Läsa kurslitteratur! Leka med barn! Fixa i trädgården! Städa! – inte alla lika roliga).

Det handlar i korthet om att torskrygg går in i ugnen med lite smör, vitpeppar och kanske några drag kvarnen med en specialkrydda för fisk som bland annat innehåller saffran och anis. I en bunke hamnar machesallad, olivolja, citronsaft, kapris, rödlök, avokado medan potatisen kokar. Färdigkokt potatis sköljs av snabbt i kallt vatten, delas ner i salladen som serveras ljummen.

veckans middag-3

Dagens middag. Låt oss fira att potatissalladen överlevt ännu en vinter och nu ser vårens ljus! Nästa gång jag äter den är det till grillat!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!