Välkommen till din nya favoritblogg!

Hemmagjorda hamburgare

Är det något jag älskar att äta så är det hemmagjorda hamburgare. Eller för all del, hamburgare gjorda på bra hamburgerrestaurang också. De är ju på samma sätt, de smakar hemmagjorda hamburgare liksom. Det mesta som inte är industrihamburgare eller gatuköksburgare platsar, men en riktigt rustik hamburgare gjord med kärlek. Oh. My. God. Det är faktiskt nog en om inte topp fem så i alla fall topp 10 av goda maträtter i mitt liv.

hemmagjorda hamburagre

Goda hemmagjorda hamburgare a la Sofy

Den godaste hemmagjorda hamburgaren är hög. Gjord på nötfärs, perfekt malen, inte för grov, inte för tunn. Ni vet, perfekt. Köp kravodlat och eko om ni kan och har möjlighet*.

Ha upp nötfärsen i bunke, addera några matskedar vatten, och lika många kryddmått salt. Peppra med pepparkvarn. Forma hamburgare, rejäla, men inte för tjocka, tänk på att de drar ihop sig något i pannan sedan.

Tillbehören är halva grejen

Jag vill ha och rekommenderar hemmagjorda hamburgare med dessa härliga tillbehör:

  • en god ketchup
  • grönsalladsblad
  • rödlök eller gul lök, tunt skurna till ringar
  • tunt skivad färsk tomat
  • mosad avokado med vitlök i, lite som en enkel guacemole.

hamburgare hemmagjord

Brödet

Klassiska stora nybakade hamburgerbröd är ju vansinnigt gott, men nästan lika härligt, eller kanske ännu bättre men lite annorlunda, är ett snabbt smörstekt levainbröd. Jag var skeptisk först, men testa denna lite annorlunda kombination.

Pommes frittes

Här är det gott att alternera. Pommes behöver inte alls friteras för att bli goda, ugna kan i många fall bli lika bra. Använd dig av bakpotatisar som du skär i stavar på längden, skölj dem innan du oljar och saltar och strör ut i långpanna. Pommes frittes på sötpotatis är ju också gudagott, prova dem med rikligt med salt och lite chiliflakes på!

Jag är egentligen inget stort fan av att doppa pommes, men om jag gör det så är det i chilibea eller annan barbequesås. Inte i ketchup. Om man vill prata smaksatta pommes så är jag väldigt svag för tryffelpommes. Finns det på menyn på ett hamburgerhak och du normalt gillar tryffel är det ett bra val.

*Jag köper från Sörmlandskött som min vän Mattias driver med sin fru Anna. De levererar till Stockholm med jämna mellanrum.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!